5 lucruri pentru care e bine să ai busuioc în casă
1. Reduce glicemia. Datorită efectelor pe care busuiocul le are asupra funcţionării ficatului şi a pancreasului, acesta din urmă răspunde mai bine la variaţiile glicemice din organism şi poate reduce cu 50% riscul crizelor de variaţie glicemică. Oamenii de ştiinţă spun că busuiocul este o plantă miraculoasă în tratarea diabetului de tip II.
2. Tonic al sistemului nervos. Oamenii de ştiinţă susţin că busuiocul conţine substanţe active care ajută la o mai bună oxigenare celulară. De asemenea, el reduce nivelul de cortizol din organism. Astfel, organismul nostru reacţionează mai bine în faţa condiţiilor de stres inducând un sentiment de bine, o stare de optimism şi de încredere.
3. Benefic în tratarea oboselilor. Consumul de infuzie de busuioc stimulează circulaţia cerebrală şi ajută la relaxarea şi refacerea psihomentală. Se face un amestec de 4 linguri de pulbere măcinată, amestecate cu 12 linguri de miere şi 4 linguri de polen, în cure de 10 zile, cu 5 zile pauză, câte 4-6 linguri pe zi.
Te scapă de indigestie după masa de Paşte
4. Previne şi vindecă toxiinfecţiile alimentare. Mai ales acum în perioada Paştilor acestea sunt des întâlnite. Subsţantele volatile conţinute de busuioc sunt cele care ne feresc de infecţiile tubului digestiv cauzate de bacteriile din alimente.
Se recomandă consumarea busuiocului crud în salate, ca şi condiment în prepararea mâncărurilor sau sub formă de ulei volatil în apă, scrie garbo.ro.
5. Puternic detoxifiant. După masa bogată de Paşti, o cură de detoxifiere este necesară. Oamenii de ştiinţă au descoperit că frunzele de busuioc conţin substanţe care acţionează direct asupra celulelor hepatice, crescând potenţialul lor metabolic şi determinând o reacţie în lanţ: creşte viteza de metabolizare a toxinelor (carne, prăjeli, E-uri, coloranţi, pesticide etc.), creşte sinteza enzimei care distruge alcoolul din corp, scade efectul nicotinei, scade absorbţia grăsimilor etc.