5 sfaturi să cumperi carne sigură

26 noiembrie 2014 21:30   Național
Ultima actualizare:

Veterinarii vă spun cum să cumpăraţi carne sigură.

  • Cumpăraţi carne şi produse din porc numai de la persoane  autorizate pentru această activitate, din locuri sau spaţii autorizate.
  • Solicitați vizita veterinarului, dacă vreți să sacrificați porcul din gospodărie. Nu consumați carnea, nu o vindeți altora, fără controlul sanitar veterinar.
  • Dacă veterinarul constată că porcul dumneavoastră este bolnav, nu riscaţi vânzarea, sacrificarea şi consumul cărnii. Veţi fi despăgubit de stat la valoarea de piaţă a animalului
  • Chiar dacă mergeți în târguri sau oboare autorizate, cereți să vedeți certificatul de sănătate al porcului.
  • Dacă aveți suspiciuni, sunaţi gratuit, din orice rețea de telefonie, la Autoritatea Națională Sanitar Veterinară, la numărul 0800 826 787. (Marina Dohi)
Mai multe