6 mituri despre curăţenie
Geamurile se curăţă cel mai bine cu ziar Fals! Acesta este, probabil cel mai răspândit şi neadevărat mit în ceea ce priveşte curăţenia. În combinaţie cu alcoolul şi apa sau soluţiile de curăţat, ziarul va lăsa urme şi dâre pe geamuri. Chiar dacă sunt aprope insesizabile ele se vor observa la prima ploaie. Există riscul va tuşul sau vopseaua tipografică să se imprime pe geam iar atunci vor fi destul de greu de scos.
Covoarele nu trebuie curăţate foarte des pentru că se deteriorează Fals! Covoarele trebuie curăţate foarte des deaorece ele sunt o foarte periculoasă sursă de acarieni, bacterii şi microorganisme. Însă, trebuie să ştii cum s-o faci. Cel mai important este să cureţi covorul în funcţie de tipul de murdărie sau tipul de pată. De asemenea, asigură-te că metoda pe care o foloseşti este potrivită cu materialul din care este confecţionat covorul.
Fixativul curăţă cu succes petele de cernealăParţial adevărat! În urma cu ceva ani fixativul conţinea mult alcool. Se ştie că alcooul şterge urmele de cerneală. Azi însă aui apărut foarte multe produsecare conţin alcool într-o proporţie foarte mică deci..a utiliza fixativul pentru ştergerea petelor de cerneală este cu dus şi întors. Poate funcţiona sau ...nu. Depinde de produsul ales şi de cantitatea de alcool pe care o conţine.
Dacă laşi vasele nespălate în chiuvetă se vor murdări şi mai tareAdevărat! Indiferent de natura alimentelor, resturile de mâncare vor fermenta şi vor dezvolta bacterii extrem de periculoase. În plus, mâncarea întărită se va curăţa mult mai greu, iar tu vei fi nevoit să foloseşti o cantitate mai mare de detergent de vase.
Clorul este cea mai bună soluţie de curăţatFals! Clorul nu curăţă murdăria, clorul dezinfectează. Poţi adăuga puţin clor în apa cu care speli pe jos, alături de detergentul special dar să nu crezi că această soluţie va şterge ca prin minune petele de grăsime sau de murdărie. Clorul nu face decât să omoare bacteriile şi microbii nu să lustruiască podeaua.
Dacă dublezi cantitatea de detergent rufele vor fi mai curate Fals! O cantitate mai mare de detergent va produce mai multă spumă. Evident, lucrurile sau obiectele pe care le speli vor fi mai greu de limpezit. Surplusul de detregent se elimină greu din covoare, mochete, de pe gresie şi chiar din haine, dacă le speli la mână.