60 de călători la un pas de moarte

17 ianuarie 2013 16:39   Național
Ultima actualizare:

60 de oameni au văzut moartea cu ochii, ieri dimineaţă, în trenul care-i ducea din Feteşti în Buzău. La doar câteva minute după ce se urcaseră în tren, o izbitură puternică i-a împins unii într-alţii.

„Am crezut că ne-am lovit de un alt tren, că ne-a ajuns din urmă. Am căzut unii peste alţii!", a povestit unul dintre călători, care se afla ieri dimineaţă, la ora 11.00, în trenul groazei. Omul voia să ajungă la Slobozia, dar a fost nevoit să-şi anuleze tot programul pentru ziua respectivă după ce trenul în care se afla a lovit în plin o betonieră. În urma impactului, locomotiva trenului personal Regio 8202 a deraiat, fiind afectată linia de contact, iar un stâlp de înaltă tensiune a fost rupt.

Cealaltă jumătate a fost aruncată la 150 de metri

Locomotiva sărită de pe şine a smuls un stâlp de tensiune

Betoniera s-a rupt în două. O bucată a rămas la locul impactului, iar cealaltă a fost târâtă la 150 de metri distanţă. Un stâlp de înaltă tensiune a fost smuls, iar ambele pantografe ale locomotivei rupte. Călătorii s-au ales cu o sperietură zdravănă. Impactul cu betoniera s-a produs, spun oamenii, la vreo cinci kilometri distanţă de gară.

Jumătate din betonieră a rămas înfiptă în botul trenului

Călătorii au scăpat teferi, însă cel care a provocat accidentul a murit. Marian Hărăbor (42 de ani), şoferul betonierei, avea multiple traumatis­­me interne, dar şi la nivelul capului. Şoferul este angajatul unei fabrici de materiale de construcţii din Murfatlar şi făcea astfel de curse frecvent. Circulaţia feroviară pe ruta Feteşti - Ţăndărei a fost blocată pe ambele fire mai bine de două ore. 

Mai multe