6.000 de lei de la angajator ca să pleci în vacanţă!

20 mai 2015 10:57   Național
Ultima actualizare:

De acum înainte nu trebuie să vă mai faceţi griji că nu aveţi bani pentru a pleca în vacanţă. Deputaţii din Comnisiile de muncă şi buget au aprobat proiectul de lege prin care toţi angajatorii vor trebui să le acorde salariaţilor vouchere de concediu, în cuantum de cel mult şase salarii minime pe economie. Cum acesta va ajunge de la 1 iulie la 1.050 de lei, prima de vacanţă va fi cu adevărat consistentă.

Românii au primit în sfârşit o veste bună! De la 1 iulie îşi vor putea face concediile pe banii angajatorului, fie că lucrează la stat, fie, în privat. Deputaţii din Comisiile de muncă şi buget au aprobat proiectului de lege care prevede ca toţi angajatorii să aibă bani în bugetul anual pentru a le oferi angajaţilor vouchere de concediu, în cuantum de cel mult şase salarii minime pe economie, în funcţie de generozitatea patronilor. Salariu minim va fi de la 1 iulie,  de 1.050 de lei, ceea ce înseamnă că românii se vor răsfăţa cu adevărat în concediu, dacă vor primi primă de vacanţă de aproximativ 6.000 de lei.  

Într-un an calendaristic, angajaţii au dreptul o singură dată la vouchere de vacanţă şi nu vor mai primi şi prime pentru concediu sau alţi bani pentru biletele de odihnă. Aleşii au introdus şi niste condiţii. Tichetele pot fi folosite doar în ţară şi vor fi nominale. Sumele vor fi deduse din impozitele şi taxele angajatorilor, însă cel mai probabil anul acesta salariaţii nu vor beneficia de noua lege, căci angajatorii nu au prevăzute aceste sume în bugetele pe 2015. Legea urmează să primească astăzi votul final din partea deputaţilor.

Mai multe