7 ani de la moartea lui Bogdan Gigină. Dramele au continuat în familia poliţistului

20 octombrie 2022 18:40   Național
Ultima actualizare:

Nici un vinovat şi nimic schimbat în sistem. La şapte ani de la moartea tragică a poliţistului Bogdan Gigină, dramele continuă. Părinţii lui Bogdan care s-au străduit până la epuizare ca cineva să plătească moartea copilului lor, au divorţat.

În 2015, moartea poliţistului Bogdan Gigină, motociclist în cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti, a declanşat un scandal uriaş în România. Cu o viteză de 70 km pe oră, a căzut cu motocicleta într-o groapă nesemnalizată.

Deschidea, pe contrasens, drumul pentru coloana oficială care îl ducea pe Gabriel Oprea, atunci ministrul de Interne, de la restaurant, acasă. Niciodată nu a explicat fostul ministru de ce a fost nevoie să fie condus acasă de o coloană oficială. Ancheta a durat doi ani, iar după alţi trei a început procesul în care generalul Gabriel Oprea a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

„Au trecut cinci ani goi, pustii, plini de dor, amărăciune, durere, furie, revoltă, neputinţă”, scria la vremea respectivă mama poliţistului decedat în accident.

La 7 ani de la moartea poliţistului Gigină, procesul bate pasul pe loc, iar la cel mai recent termen, din 6 octombrie, Gabriel Oprea nu s-a prezentat. Epuizaţi de durere şi frustrare, revoltaţi de ignoranţă, între părinţii lui Bogdan Gigină au intervenit neînţelegeri. Cei doi ar fi divorţat deja luna trecută.

Epuizați de durere și frustrare, revoltați de ignoranță, între părinții lui Bogdan Gigină au intervenit neînțelegeri. Cei doi ar fi divorțat deja luna trecută, după un episod de violență domestică petrecut în vară. Atunci, Carmen Gigină ar fi sunat la 112 și a reclamat că este agresată de soț.  

Ulterior, a fost întocmit un dosar pentru violență în familie care a ajuns pe masa magistraților Judecătoriei Sectorului 3. Instanța a respins, însă, cererea lui Carmen Gigină pentru emiterea unui ordin de protecție. În timpul procesului, ambii soți au avut avocați din oficiu, care au fost plătiți de stat, din fondurile Ministerului de Justiție cu suma de 500 de lei fiecare. 

Deși tatăl lui Bogdan Gigină anunțase că azi, 20 octombrie, va organiza un marș în amintirea fiului lui, și primise toate aprobările de la Primăria Capitalei, ieri marșul n-a mai avut loc. În schimb în fața Guvernului mii de polițiști din mai multe structuri au protestat față de greutățile cu care se confruntă în sistem. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe