7 moaşte făcătoare de minuni

5 februarie 2017 23:10   Național
Ultima actualizare:

Când avem probleme, ultima speranţă rămâne Dumnezeu. Mergem din biserică în biserică şi ne rugăm pentru ca soarele să răsară şi pe strada noastră.

Românii fac deseori coadă să atingă moaştele sfinte, să se roage de sănătate, noroc, viaţă lungă, chiar dacă pentru asta trebuie să bată sute de kilometri, să stea zile întregi în picioare, să rabde de foame şi de sete. Un inventar, destul de aproximativ, arată că în România ar fi nu mai puţin de 700 de moaşte aflate în peste 250 de biserici şi mănăstiri. Click! vă prezintă şapte dintre moaştele făcătoare de minuni, în ce biserici le găsiţi şi cum ne ajută ele.

Sfântul Nectarie

Sărbătoare: 9 noiembrieBiserică: Mănăstirea Radu Vodă ( str. Radu Vodă, 24)Ajutor: Vindecă de boli şi îi ajută pe cei care se roagă la el să aducă pe lume copii.

Sfântul Mina

Sărbătoare: 11 noiembrieBiserica: Sf. Mina (str. C.F. Robescu, 18 A)Ajutor: Este protectorul celor păgubiţi. Dacă aţi pierdut ceva sau pe cineva, veniţi şi să rugaţi la moaştele sfântului şi vă ajută.

Sfântul Nicolae

Sărbătoare: 6 decembrieBiserica: Sf. Gheorghe Nou (Bd. Brătianu, 27)Ajutor: Este ocrotitorul celor căsătoriţi şi îi ajută pe cei care doresc să-şi întemeieze o familie, dar nu reuşesc.

Sfântul Ciprian

Sărbătoare: 2 octombrieBiserica: Zlătari (Calea Victoriei, 12)Ajutor: Înlătură farmecele şi vrăjile.

Sfântul Dimitrie Basarabov

Sărbtoare: 27 octombrieBiserică: Catedrala Patriarhiei (Piaţa Unirii)Ajutor: Roagă-te lui şi n-o să rămâi fără răspuns! Vindecă bolnavii, îi ajută pe elevi să ia examenele.

Sf. Paraschiva

Sărbătoare: 14 octombrie

Biserica: Catedrala Mitropolitană din Iaşi

Ajutor: E considerată ocrotitoarea Moldovei. Îi vindecă pe cei cu handicap major: şchiopi, ciungi, surzi. Ajută fetele care nu se pot căsători să-şi găsească alesul.

Sf. Grigorie Decapolitul

Sărbătoare: 20 noiembrie

Biserica: Mănăstirea Bistriţa Vâlcea

Ajutor: A vindecat bolnavi de epilepsie şi boli psihice. Moaştele au fost aduse în ţara noastră în urmă cu 500 de ani de banul Barbu Craiovescu.

Mai multe