8 ani de închisoare pentru un român care a forțat două tinere să se prostitueze în Spania

23 octombrie 2020 16:25   Național
Ultima actualizare:

Un român stabilit în Spania a fost condamnat la 8 ani de închisoare după ce a forțat două tinere să activeze ca dame de companie. Astfel, a reușit să câștige de pe urma lor 23.000 de euro.

Românul a întâlnit o tânără româncă într-un club de noapte din Oviedo în martie 2015, scrie observatornews.ro. A convins-o pe aceasta să se mute cu el în Pontevedra, pentru a începe o relație împreună, însă, după doar câteva zile, totul s-a transformat într-un coșmar pentru tânără.

Românul le lua toți banii obținuți din prostituție

Bărbatul i-a spus că trebuie să înceapă să activeze ca damă de companie. Când tânăra a refuzat, acesta a luat-o la bătaie și a amenințat-o că nu își va mai vedea niciodată fetița rămasă în țară, la bunici. Astfel, tânăra a activat un an ca damă de companie, perioadă în care obținea cam 200 de euro pe zi. Însă, bărbatul îi lua tot câștigul și o obliga să lucreze șapte zile din șapte, fără să aibă acces la telefoane mobile pentru a nu putea să solicite ajutor. De pe urma acestei fete, românul a obținut peste 7.000 de euro pe care i-a trimis în țară.

În martie 2016, însă, tânăra a reușit să fugă și să alerteze forțele de ordine care au intervenit și l-au capturat pe român. Ancheta a scos la iveală că românul a mai exploatat o altă tânără, după același scenariu, în 2010, situație în urma căreia a obținut aproape 16.000 de euro.

Românul a fost condamnat la 8 ani de închisoare, 6 ani de închisoare pentru proxenetism și 2 ani de închisoare pentru spălare de bani și a fost amendat cu aproape 13.000 de euro.

Mai multe