8 trucuri ca să treci mai uşor peste iarnă

19 ianuarie 2016 17:23   Național
Ultima actualizare:

Există, pe timp de iarnă, anumite lucruri care ni se întămplă când ne e lumea mai dragă şi care ne enervează la culme. Însă, ninsoarea, zăpada, gheţa şi temperaturile scăzute nhu ar trebui să ne strice buna dispoziţie. Uite cum să ieşi din impas cu zâmbetul pe buze!

1. Foloseşte cardul bancar pe post de racletă - Vrei să pleci cu maşina dar geamurile luneta şi parbrizul sunt acoperite cu un strat de gheaţă? Ai putea s+o îndepărtezi cu racleta însă, dacă nu ai un astfel de obiect la îndemână poţi folosi cu succes un card bancar.

2. Cum dezgheţi un lacăt - Peste noapte yala lacătului de la garaj poate îngheţa. Pentru a putea deschide lacătul, foloseşte o cheie pe care s-o încălzeşti puţin la flacăra unei brichete.

3. Cum să nu aluneci pe gheaţă – Aplică puţin lipici pe talpa încălţîmintei, iar apoi, cât lipiciul este proaspăt,  presară puţin nisip. Lasă să se usuce şi, la sfârşit, foloseşte cu încredere încălţămintea. În timp, pelicula abrazivă se va curăţa (în timpul mersului), aşa că ar trebui ca după câteva zile să reiei procedeul.

4. Ghetele se usucă mai repede dacă pui în ele ziar – Dacă ai mers mult prin zăpadă şi te-ai udat la picioare, află că cizmele sau ghetele se usucă mult mai repede dacă pui în ele ghemotocace de hârtie de ziar. Un alt truc ar fi să pui în ghete doi săculeţi mici, din material textil, plini cu sare sau bicarbonat de sodiu. Aceste produse absorm rapid umezeala.

5. Ai mânile îngheţate? Spală-te cu apă rece - Dacă ai mâinile foarte îngheţate pentru a le încălzi imediat spală-te cu apă rece. Nu le pune în apă firbinte pentru că te vei trezi cu iritaţii şi roşeaţă. Apa rece pune sângele în mişcare, iar mânile se încălzesc imediat.

6. Nu cazi pe gheaţă dacă porţi mănuşi – Da, este adevărat că multe căzături pe gheaţă sunt cauzate de faptul că ţii mânile în buzunar şi nu te poţi echilibra atunci când aluneci. O pereche de mănuşi călduroase te vor ajuta să ai mânile libere şi să eviţi sau eventual să amortizezi cazăturile.

7. Ridică ştergătoarele maşinii – Nu uita să ridici ştergătoarele maşinii când afară se anunţă ninsoare sau temperaturi foaret scăzute. În caz contrar, ştim cu toţii ce se întâmplă: lamelele din cauciuc rămân „lipite” pe parbriz sau lunetă şi îţi va fi destul de greu să le dezgheţi. de asemenea, evită să tragi frâna de mână! peste noapte cablul s-ar putea să îngheţe, iar maneta să se blocheze.

8. Foloseşte materiale naturale pe post de antiderapant –Dacă eşti patron de magazin, eşti obligat să cureţi zăpada şi gheaţa de pe trotuarul din faţa buticului pe care îl deţii. Curăţă deci zăpada şi presară apoi, pentru a preveni alunecarea, mălai, nisip, sare sau nisip pentru pisici. Pentru topirea gheţii foloseşte alcool medicinal, iar pentru a preveni foarmarea acesteia optează pentru oţet!

Mai multe