A câştigat procesul şi primăria îi face canalizare

25 februarie 2019 19:15   Național
Ultima actualizare:

Ambiţioasă! O femeie din comuna argeşeană Băiculeşti, care a lucrat ca formator de judecători în Franţa, s-a întors în ţară acum câţiva ani şi s-a lovit de birocraţie. Simona Niculescu n-a dezarmat şi a dat în judecată Primăria pentru toate problemele de care s-a lovit. Rezultatul? A câştigat de fiecare dată procesele.

Nu abandonează niciodată lupta împotriva delăsării şi a birocraţiei! Simona Niculescu (49 de ani) a câştigat săptămâna trecută un proces prin care obligă autorităţile locale din comuna Băiculeşti să furnizeze apă potabilă pentru ea şi pentru încă două familii. Hotărârea Tribunalului Argeş nu e definitivă.

Simona Niculescu a ajuns în Franţa în 1977, la vârsta de 7 ani, împreună cu familia sa, şi s-a întors în 2007. „Am plecat cu părinţii mei, tatăl meu fiind refugiat politic. Era bolnav şi acest lucru l-a făcut să obţină o autorizaţie de a pleca în Franţa pentru a fi operat de rinichi, afecţiune dobândită ca urmare a bătăilor în beciurile Securităţii. Statul francez a solicitat să vină şi familia”. 

În 2011, ea s-a mutat în satul Valea Brazilor, din comuna Băiculeşti, cu soţul şi cu băiatul, după 30 de ani petrecuţi la Paris, acolo unde a fost formator de judecători în Drept european. „Mi-am dorit un loc liniştit, departe de agitaţia urbană“, povesteşte Simona Niculescu. În scurt timp, a început să se lovească de birocraţie. Drumul până la locuinţă era impracticabil, iar în zonă nu era vreo sursă de apă potabilă. Simona Niculescu a făcut zeci de demersuri la autorităţile din judeţ pentru rezolvarea problemelor, însă a fost întâmpinată cu refuzuri. Femeia a dat în judecată autorităţile, pe bandă rulantă, pentru a-şi câştiga dreptul la condiţii minime de trai. 

Printr-o sentinţă a Tribunalul Argeş, Primăria Băiculeşti e obligată ca în termen de şapte zile să elaboreze un proiect pentru realizarea extinderii reţelei de apă potabilă până la gospodăria Simonei Niculescu şi a altor două familii, în caz contrar urmând a plăti o amendă de 100 lei pe zi. „Am demarat procedurile pentru găsirea unei soluţii privind furnizarea apei potabile. Problemele financiare şi poziţia gospodăriei ne-au dus în această situaţie. Vom face recurs“, a declarat, pentru adevarul.ro, Niculaie Dragnea, primarul comunei Băiculeşti. Reţeaua de alimentare cu apă se opreşte la aproximativ 300 de metri de gospodăria Simonei Niculescu. 

Click! spune

Simona Niculescu a mai câştigat în 2013 un proces prin care obliga Primăria Băiculeşti să-i asfalteze drumul. Cum autorităţile nu s-au conformat, deşi hotărârea e definitivă şi irevocabilă, ea se va adresa la CEDO. 

Mai multe