A cerut şpagă 2.000 de lei pentru o operaţie!

8 mai 2013 17:02   Național
Ultima actualizare:

Sătui să tot dea şpagă în spitale, pacienţii români au început să-i denunţe pe medicii care le cer bani pentru a-i îngriji. După cazul celor doi medici de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, care au luat mită pentru trei operaţii, a venit rândul unui doctor din Reşiţa. E vorba despre Mircea Bona, care a fost prins ieri în timp ce lua şpagă.

Este fiul unui judecător renumit din Lugoj, cunoscut mai ales pentru corectitudinea sa, dar asta nu l-a oprit atunci când a venit vorba de a câştiga bani de pe urma bolnavilor.

Medicul Mircea Bona, ortoped la Spitalul Judeţean din Reşiţa, i-a cerut unui pacient 2.000 de lei pentru a-l opera. Ieri dimineaţă, însă, în cabinetul său de la spital, Bona a fost prins în flagrant când primea o primă tranşă din sumă, respectiv 200 de euro. Diferenţa ar fi urmat să-i fie înmânată astăzi, când trebuia să fie efectuată operaţia.

Mircea Bona a fost dus ieri la audieri

Denunţătorul a fost cel mai probabil un investigator sub acoperire, având în vedere că „este un pacient din Bihor, care spunea că ar fi avut o operaţie ratată la Timişoara şi ar fi decis să se opereze la Reşiţa.

Suma de bani a fost găsită în sertarul de la birou", a explicat avocatul medicului, Nicolae Barac. Pacientul s-a adresat organelor de cercetare, care au realizat flagrantul prin lucrătorii DGA Caraş-Severin şi Bucureşti şi procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Un caz asemănător s-a petrecut, luna trecută, şi la Bucureşti. Medicii Gheorghe Ştefan Ozsvath, chirurg, şi Florin Rusu, anestezist, de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală, au fost reţinuţi, în 9 aprilie, pentru luare de mită. Aceştia ar fi primit bani pentru a opera trei copii, asupra doctorilor fiind găsiţi peste 6.000 de lei la percheziţia corporală. În 15 aprilie, Gheorghe Ştefan Ozsvath a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în timp ce Florin Rusu este cercetat, în continuare, în libertate.

Mai multe