A confundat vipera cu o curea!

8 septembrie 2014 21:48   Național
Ultima actualizare:

Se va gândi, de acum, de două ori înainte de a ridica vreun obiect găsit în iarbă. Un bărbat din localitatea Băneasa, Constanţa a crezut că a găsit o curea pe jos, dar era o viperă! Când a încercat să o ridice, omul a fost muşcat de braţ.

Confuzia era să-i fie fatală bărbatului de 50 de ani. Omul a chemat ajutoare abia după patru ore de la incident, când începuse să se simtă din ce în ce mai rău. Bărbatul a fost adus cu elicopterul SMURD la Spitalul Judeţean Constanţa, dar medicii spun că a avut un noroc incredibil că a supravieţuit atâtea ore cu veninul în organism.

El fusese muşcat de viperă dimineaţa când, aflat pe un câmp, a văzut în iarbă ceva care i s-a părut a fi o curea. Când s-a aplecat să o ridice de jos a constatat că nu era un obiect vestimentar, ci o viperă! Prea târziu însă, pentru că şarpele s-a repezit şi l-a muşcat de braţul drept. Omul nu s-a pierdut cu firea, a prins vipera şi a băgat-o într-o sticlă de plastic, potrivit Nepun TV. Nu a mers însă la medic, ci s-a dus acasă. Abia după patru ore, când starea lui s-a agravat, a chemat ajutoare. Medicii i-au administrat ser antiviperin, iar viaţa lui nu mai e acum în pericol.

Click! SPUNE:

În cazul în suntem muşcaţi de vipere trebuie să improvizăm rapid un garou cu care să legăm zona respectivă pentru a limita extinderea veninului şi să apelăm imediat la medic. Şocul general se instalează în organism în minimum două ore de la muşcătură. 

Mai multe