A declarat bolidul furat ca să-şi ia banii pe asigurare
A venit în România pe un post important într-o companie multinaţională, dar s-a molipsit în scurt timp de viciile dâmboviţene. Un cetăţean britanic a fost reţinut ieri de poliţişti după ce şi-a înscenat furtul maşinii de lux ca să încaseze banii de la compania de asigurare.
Vindeau maşini de lux cumpărate în leasing. "Descurcăreţii" mergeau apoi la asigurator şi îşi recuperau "paguba", declarând că maşinile le-au fost furate.
Acesta este modul de operare al unei reţele formate din cel puţin 18 persoane reţinute ieri de poliţişti.
Cel mai greu pentru membrii grupării era să racoleze clienţii care voiau să intre în jocul lor, dar şi care să deţină autoturisme de lux cumpărate în leasing.
Anchetatorii au stabilit că indivizii vindeau maşinile în străinătate, cât mai departe de România, apoi mergeau cu jalba-n proţap la firma asiguratoare şi se plângeau că le-au fost furate.
După mai multe anchete şi drumuri la Poliţie, unde maşina figura deja ca furată, asiguratorul îl despăgubea pe proprietar.
Din banii obţinuţi, un procent intra în buzunarul membrilor grupării infracţionale.
Printre clienţii acestora se numără şi un director de la Vodafone România. Lee Wilkins a fost angajat în poziţia de Senior Manager of Online & Internet Services la compania de telefonie mobilă.
Britanicul a refuzat să facă vreo declaraţie când a fost adus la audieri (captură realitatea tv)
Wilkins, cetăţean britanic în vârstă de 30 de ani, şi-a vândut un autoturism Porsche Cayenne în Siria pe care a obţinut 80.000 de euro de la forma de asigurări.
Ieri, poliţiştii de la Furturi Auto au descins în Capitală şi trei judeţe limitrofe, de unde au reţinut 18 persoane implicate în acest caz.
Prejudiciul estimat se ridică la sute de mii de euro.
Tot în acest dosar au fost audiaţi, ieri, şi doi directori de la firma de asigurări "Astra", implicaţi, se pare, în acordarea despăgubirilor către escroci.