A făcut dintr-un grajd o casă de vis!

28 octombrie 2022 2:51   Național
Ultima actualizare:

Tânjea după viaţa la sat! Cu multă muncă şi cu răbdare, o româncă a izbutit să transforme un fost grajd într-o casă de basm. Acum, noua locuinţă a devenit locul drag unde se refugiază ori de câte ori reuşeşte să evadeze din aglomeraţia oraşului, scrie adevarul.ro. 

Viaţa la ţară vine la pachet cu o mulţime de avantaje, dar şi cu unele dezavantaje. Totuşi, de multe ori, cei care trag linie spun că alegerea de a se muta a fost inspirată. Printre aceştia se numără şi o femeie care a renunţat la Capitală, pentru a trăi într-un mediu total diferit. Bucureşteanca şi-a relatat experienţa într-o postare pe Facebook, pe grupul „Mutat la ţară - viaţa fără ceas”. 

«De la 17 ani plecasem la Bucureşti» 

Am plecat din sat pe vremuri comuniste. Mi-am petrecut cei 16 ani la ţară, aproape de pământ, de animale, de bătrâni şi de muncă la câmp”, mărturiseşte ea. „Vreau să vă spun că, la nici 17 ani, am ajuns în Bucureşti.  Am 52 de ani şi mi-am văzut de viaţă prin Bucureştiul faimos. În pandemie, când ne-au închis în casă, am râvnit după noroi, ploaie şi cizmele de cauciuc. Atunci am ştiut că e musai să mă întorc acolo, să respir, să mă încarc, să plâng în linişte şi să vorbesc cu mine”, a mai scris bucureşteanca. 

«Încurajaţi-vă copiii să revină la sat!» 

 „Un singur loc era disponibil. Un grajd-fânar (...) Pe acea structură am construit ce se vede în poze. Dar n-aş fi putut niciodată face asta fără ajutor. Este locul unde mama mamei mele mă chema în miez de ierni grele să îmi dea alune culese toamna şi gutuie coaptă le plită”, şi-a continuat ea mesajul emoţionant. Acum, bucureşteanca se refugiază ori de câte ori are ocazia în acel colţ de rai, pe care l-a construit practic din nimic, pornind de la un modest grajd. 

Finalul mesajului conţine un apel pentru cei care fie au origini în satul românesc, fie vibrează la gândul că într-o zi ar putea să aibă o căsuţă departe de vuietul civilizaţiei urbane. „Iar dacă îmi permiteţi o sugestie, reveniţi la rădăcini! Încurajaţi-vă copiii să revină, după studii, la sat. Vor avea de lucru şi vor şti să schimbe mentalităţi învechite, nu neapărat nocive! Nicăieri nu-i că acasă!”, a încheiat femeia. 

Mai multe