A fost lovit de tren, dar a scăpat doar cu câteva zgârieturi - VIDEO

17 noiembrie 2012 14:53   Național
Ultima actualizare:

Poate spune că s-a născut a doua oară. Este cazul unui buzoian, care s-a ales doar cu câteva zgârieturi după ce maşina în care se afla a fost lovită de o locomotivă, la o trecere peste calea ferată, pe raza comunei Verneşti. Medicii recunosc că astfel de evenimente de foarte puţine ori se sfârşesc cu bine.

Accidentul s-a produs vineri după-amiază, când buzoianul se grăbea să ajungă la locul de muncă. Aflat la volanul unui autoturism Opel, şoferul a vrut să traverseze calea ferată din zona unei balastiere. Bărbatul nu s-a asigurat însă, astfel că o locomotivă care se deplasa dinspre municipiul Buzău către Nehoiu l-a izbit în plin. Martorii spun că, deşi mecanicul locomotivei l-a avertizat sonor de mai multe ori, şoferul autoturismului şi-a continuat drumul.

"Veneam dinspre Buzău şi chiar ne uitam că venea locomotiva cu viteză şi nu a oprit. Locomotiva a frânat şi dânsul nu a întors capul şi a intrat în el, l-a aruncat acolo. Era inconştient, am încercat să vorbesc cu el dar nu am putut. Am vrut să îl scot afară, că îmi era să nu păţească ceva", a spus Cosmin Dedu, martor al accidentului.

Medicii de la Ambulanţă au ajuns la faţa locului imediat după producerea accidentului şi i-au acordat primul ajutor rănitului. Deşi se aştepta ca victima să se afle în stare gravă, echipajul a avut parte de o surpriză. Bărbatul s-a ales doar cu câteva zgîrieturi, dar și cu o sperietură groaznică.

"Este vorba despre un bărbat de 60 - 61 de ani, care a traversat calea ferată nefiind atent şi a fost lovit de o locomotivă. Norocul lui a fost că a scăpat ieftin, câteva escoriaţii pe faţă şi cam atât. E şocat, speriat, nu ştie ce a fost", a spus medicul Ştefan Lăcriţeanu, de la Serviciul de Ambulanță Buzău.

Mai multe