A fugit din ţară!

22 martie 2012 14:53   Național
Ultima actualizare:

Avocat de succes şi, din 2008, deputat în Parlamentul României. Însă lăcomia l-a făcut pe Mihai Boldea, 36 de ani, să treacă de cealaltă parte a legii. Case luate pe nedrept, hotărâri judecătoreşti falsificate, şi chiar „învierea" din morţi a unui gălăţean pentru a-i putea vinde locuinţa.

Ancheta în cazul deputatului Mihai Boldea (36 de ani) scoate la iveală lucruri halucinante, care par rodul unei minţi diabolice. Acesta a „înviat" un mort ca să-i vândă casa.

Parcul CFR, pe care Boldea l-a acaparat cu acte false pe seama unui boschetar

Gălăţeanul Nicolae Vasile s-a stins din viaţă în 1998. Potrivit legii, apartamentul său ar fi trebui să intre în proprietatea statului, pentru că nu avea moştenitori. Însă n-a fost aşa deoarece gruparea condusă de deputatul Mihai Boldea a fabricat un scenariu şocant.

Boldea a întocmit în fals un antecontract de vânzare-cumpărare, datat cu câteva săptămâni înainte de moartea proprietarului, prin care acesta se obliga să vândă apartamentul unui anume Gigel Marius Mititelu, la preţul de 20.000 de dolari.

Sediul PSD Galaţi, o altă clădire însuşită de Boldea

Tranzacţia s-a efectuat, Mititelu a devenit proprietar pe apartament, iar pasul următor a fost revânzarea, prin intermediul lui Boldea, către o altă persoană. Cumpărătorul s-a dovedit a fi un interlop pe care Boldea l-a apărat în mai multe procese penale.

La îndemnul sau sub coordonarea avocatului Mihail Boldea, au fost falsificate sentinţe judecătoreşti privind dreptul de proprietate asupra a 9 imobile din Galaţi, care apoi au fost vândute unor persoane de bună credinţă.

Imobilul din Morilor nr. 130, pe care Boldea l-a obţinut după ce l-a substituit pe proprietar cu o altă persoană

Procurorii au stabilit că Elena Petrea, secretara din biroul de avocat al deputatului Mihail Boldea, a fost cea care a falsificat, în mai multe situaţii, acte juridice. Ea a redactat, cu ştampilă şi semnătură, o sentinţă penală falsă, a adăugat menţiuni în numele judecătorului pe o altă sentinţă sau a redactat o plângere penală falsă.

Ştampilele erau realizate computerizat, apoi imprimate pe hârtie cu o imprimantă cu jet de cerneală. Ulterior, ştampila imprimată era xeroxată cu întreg documentul falsificat, susţin procurorii.

Blocul M8, unde Boldea a “fabricat” o vânzare de la un mort către un viu

Procedura penală în ceea ce-l priveşte pe Mihai Boldea a intrat în linie dreaptă după ce Camera Deputaţilor i-a ridicat, marţi, imunitatea parlamentară. Decizia a fost publicată ieri în Monitorul Oficial, iar Boldea trebuie să se pună la dispoziţia organelor de cercetare penală, în caz contrar riscând o amendă, dar şi reţinerea sau chiar arestarea. DIICOT a confirmat ieri seară că deputatul a părăsit ţara sâmbătă.

A trecut pe la trei partide în patru ani

Avocatul gălăţean Mihai Boldea a ajuns deputat, în 2008, ca urmare a susţinerii necondiţionate pe care a avut-o din partea liderului PDL Mircea Toader. „Este un tânăr de mare viitor”, îl lăuda Toader (şeful grupului PDL din Camera Deputaţilor) pe Boldea în 2008, când îi susţinea cu ardoare candidatura.

A debutat în politică în Partidul Democrat, în care s-a înscris din 2002, la 26 de ani, unde a fost foarte vocal şi a urcat rapid în ierarhie. În 2011 părăseşte PDL, din cauza unui conflict cu mentorul său politic Mircea Toader, şi se înscrie în UNPR. În urmă cu circa două luni, Boldea s-a înscris în partidul lui Dan Diaconescu, pe listele căruia intenţiona să candideze din nou pentru Parlament.

Mai multe