A început al patrulea tratament împotriva țânțarilor. Când și unde se stropește în București

13 iulie 2021 11:58   Național
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei a început de aseară, 12 iulie, cel de-al patrulea tratament de împotriva țânțarilor. În paralel au loc tratamentele de deratizare şi combatere a căpuşelor.

Operațiunile sunt desfășurate de Compania Municipală Eco Igienizare pe toate spațiile verzi, aflate în proprietateaPrimăriei Cpaitalei, precum și în rețelele de termoficare.  

 Intervenţiile vizează următoarele zone:

  • Sectorul 1(Odăi, Bucureştii Noi, Chitila);
  • Sectorul 2 (Colentina, Pantelimon, Delfinului);
  • Sectorul 3 (Republica, Titan);
  • Sectorul 4 (Berceni, Giurgiului);
  • Sectorul 5 (Rahova, Ferentari- zona periferică, spre Şos. De Centură);
  • Sectorul 6 (periferie Drumul Taberei, Militari).

În paralel, se efectuează tratamente în toate cimitirele situate în zonele limitrofe.

Începand de astăzi, intervenţiile continuă în parcuri, cimitire, baze sportive, spitale, instituţii publice.

Al patrulea tratament împotriva țânțarilor, zilnic, între orele 22.00-5.00 

Tratamentele de combatere a țânțarilor se desfășoară zilnic, între orele 22.00-5.00, acţionându-se în cercuri concentrice, de la periferie către centru, în funcție de condițiile meteorologice.

Echipele Companiei Eco Igienizare intervin cu 12 utilaje de mare capacitate și cu șase autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger.

Substanța biocidă folosită pentru combaterea țânțarilor adulți este MICROSIN, aprobată de Ministerul Sănătății, care nu pune în pericol sănătatea oamenilor sau a animalelor.

În caz de contact direct poate provoca iritații ale căilor respiratorii, motiv pentru care tratamentele se desfășoară pe durata nopții.

Pentru acest an au fost aprobate 14 tratamente de combatere a ţânţarilor.

Tratamentele de deratizare sunt în derulare

În acelaşi timp, Primăria Capitalei continuă şi tratamentele de combatere a căpușelor în toate parcurile și pe spațiile verzi aflate în subordine. Acestea se desfășoară în intervalul ora 8.00-16.00.  

De asemenea, tratamentele de deratizare sunt şi ele în plină desfășurare în toate spațiile exterioare, precum și a instituțiilor subordonate Primăriei Generale.

Pentru combaterea rozătoarelor se acționează și în subsolurile blocurilor, în subsolurile tehnice ale spitalelor, teatrelor, biblioteci municipale, muzeelor, Arenei Naționale sau în rețeaua de termoficare administrată de Compania Municipală Termoenergetica.

Pentru sesizări și reclamații în legătură cu apariția unor focare de infestare în Capitală, Compania Municipală Eco Igienizarea pus la dispoziție numărul de Dispecerat non-stop -0752.041.898.

Citește și: 

Iată 6 remedii împotriva muşcăturii de ţânţari!

Atenție la căpușe! Tot ce trebuie să știi despre mușcătura de capușă

Mai multe