A început vânătoarea de şobolani în Bucureşti
Sute de oameni cu măşti pe faţă, cu tuburi în spate şi căldări în mâini au invadat miercuri mai multe scări şi subsoluri de bloc din Capitală. Sunt primele imobile unde a început campania de deratizare şi dezinsecţie la asociaţiile de locatari, ediţia 2013.
Strada Ciucea din sectorul 3. Maria, Georgeta şi Emilia formează unul dintre cele 80 de comandouri antiţânţari şi şobolani care au ieşit la atac. Îşi pregătesc tacticoase "armele" şi îşi împart sarcinile înainte de a intra în bloc.
De la primele ore ale dimineţii bat la uşile blocurilor şi dau cu otravă. " Grăunţe ucigaşe avem, otrava pastă este, pompa este armată. La treabă fetelor", comandă Maria, şefa echipei. Cele trei vajnice luptătoare pe frontul deratizării şi dezinsecţiei intră prima oară în subsol şi în timp ce una stropeşte peste tot cu pompa otravă anti-ţânţari, celelalte două pun în diferite colţuri cele două feluri de raticide, otrava antişobolani.
Nu uită să strângă şi să arunce substanţele care au fost puse la campania de anul trecut şi neconsumate de şoareci. În câteva minute subsolul este învăluit într-un nor de substanţă toxică care îşi propune să omoare larvele de ţânţari şi numai măştile pe care le poartă cele trei femei le fac să nu se prăbuşească ameţite. În total vor fi vizitate 22.403 subsoluri.
Atenţie, se dă cu insecticid şi în scările de bloc!
Dezinsecţia presupune şi stropirea cu insecticid a casei scărilor. Cele trei vajnice luptătoare şi-au luat sarcina în serios şi în câteva minute pe holul blocului aerul devenise irespirabil. "Nu au nici o şansă cu noi", comentează satisfăcută Maria care vânează ţânţari şi şobolani de 14 ani. Tratamentele vor fi extinse în parcuri, cimitire, grădini publice sau malurile lacurilor doar atunci când temperaturile vor depăşi în mod constant 15 grade Celsius.