A înlocuit diamantele cu pietre de pe stradă

17 ianuarie 2017 20:28   Național
Ultima actualizare:

S-a lăudat peste tot cu lovitura sa, apoi când a fost prins nu a vrut să declare nimic. Iată că într-un final a recunoscut. George Ploscaru, hoţul român care a subtilizat două inele şi două diamante de la celebra bijuterie De Grisogono din Paris a povestit fapta cu lux de amănunte.

”L-au făcut ca pe proşti!”. Aşa poate fi descrisă ţeapa luată de vânzătorul din Paris de la infractorul român care a furat două inele şi două diamante de 5,2 milioane de euro. “Inculpatul s-a întâlnit în capătul străzii pe care se afla bijuteria cu un complice de la care a primit o geantă de fiţe în care se aflau două cutii confecţionate în România. În ele se aflau pietre obişnuite, de pe stradă. A intrat în reprezentanţa De Grisogono la ora stabilită prin programare telefonică de cetăţeanul sârb care îi vânduse pontul. S-a prezentat drept gemologul Mizrahi”, se arată în rechizitoriul întocmit de procuroii DIICOT Ploieşti, bazat pe mărturiile lui Ploscaru.

Ajuns în faţa singurului angajat al bijuteriei prezent la acea oră a făcut exact ce îi indicaseră cei doi sârbi şi a acceptat fără crâcnire toate cererile. A cerut un loc unde să poată verifica în linişte ”marfa”. A fost dus într-o cameră specială, unde, conştiincios, sub privirile angajatului s-a apucat să se uite la cele două inele şi la cele două diamante.

“Au convenit să aştepte până se încasează prin virament contravaloarea obiectelor. La un moment dat, vânzătorul a fost sunat de cetăţeanul sârb care făcuse programarea şi anunţat că procedura durează şi că Mizrahi va reveni într-o altă zi pentru a lua bijuteriile. Între timp românul schimbase cutia originală cu una în care se aflau doar pietre obişnuite”, se mai arată în documentul întocmit de procurori după ce Ploscaru şi-a dat drumul la gură.

Ploieşteanul rămâne în arest

Practic vânzătorul francez a fost păcălit ca la Alba-Neagra. ”Voia să treacă la alt nivel de furturi”, a motivat avocatul lui Ploscaru implicarea clientului său în lovitură. Acesta mai fusese implicat în furturi în ţări europene, dar niciodată de o asemenea amploare. 

Avocatul a cerut în zadar instituirea măsurii de arest la domiciliu pentru George, motivând că şi-a recunoscut fapta. Ploieşteanul rămâne în arest!

Mai multe