A lăsat economia pentru dantele şi papiote

24 septembrie 2014 21:31   Național
Ultima actualizare:

Dacă soţia îţi va cere vreodată s-o duci într-un loc în care n-a fost niciodată, atunci trebuie să-i recomanzi merceria „Steluţa”. Aici găseşte tot ce i-ar trebui pentru casă. Azi aflaţi povestea femeii care renunţat la meseria de economist pentru şiruri nesfârşite de dantelă şi papiote.

În cei 60 de ani de existenţă, merceria „Steluţa”, din centrul Bucureştiului, a căpătat faima pe care o merita. Femeile bune la toate din perioada comunistă găseau aici tot ce le trebuia pentru reparaţii şi retuşuri. Gospodinele din zilele noastre care nu aruncă la coş orice pantalon găurit pot cumpăra de aici de la ace de cusut şi papiote, la nasturi, elastice, panglici, fermoare şi mătase răsucită.

Nu lipsesc nici paietele pentru rochii, lanţurile şi bentiţele, curelele şi capsele de blugi. Magazinul în care găseşti orice e deţinut din anul 1991 de Violeta Popescu (53 de ani), economist de profesie, care n-a avut nimic în comun cu acest domeniu. „Înainte să preiau magazinul nu ştiam nici să ţin acul în mână. Am învăţat să cos de la angajatele mele. Merceria „Steluţa” funcţionează din anii ’50 şi nu i-am schimbat numele, căci a căpătat notorietate. Sunt mulţumită de evoluţia afacerii mele”, ni s-a confesat fosta economistă. În ciuda prejudecăţilor, româncele de azi, de vârstele a doua şi a treia, nu se feresc de ac şi aţă. „Sunt multe femei care cos acasă ori fac reparaţii la îmbrăcăminte. În Bucureşti găseşti greu produse de mercerie, aşa că lumea nu ocoleşte acest magazin”, spune femeia. Deşi nu e magazin de pâine ori restaurant, „Steluţa” şi-a “croit” o reţea generoasă de clienţi, care au devenit dependenţi de „nimicurile” necesare în casă. „Eu întotdeauna găsesc ce caut. Marfa e de calitate, iar preţurile nu mă sărăcesc”, ne-a mărturisit Elena Constantin (52 de ani).

Ce poţi cumpăra de la "Steluţa"

Merceria „Steluţa” funcţionează din anii ’50 la parterul unui imobil de pe strada Sf. Vineri nr. 2. Succesul se datorează şi faptului că are vad, fiind vizibilă de pe Bd. I. C. Brătianu. Merceria e deschisă de luni până vineri, între orele 10.00 şi 18.00, şi sâmbăta, între orele 10.00 şi 14.00 Iată cât costă marfa:- Ghem aţă bumbac: 4,5 lei;- Set ace cusut: 5 lei;

- Fermoare: 2 lei;

- Panglică: 1,5 lei metrul;

- Papiote: 2,2 lei;

- Fir mouline pentru goblen: 1,8-2,5 lei;

- Elastic: 2,5 lei metrul;- Ghem lână: 20 lei;

- Set capse: 8 lei.

Mai multe