A luat 350 de lei să treacă doi corigenţi

27 august 2012 16:32   Național
Ultima actualizare:

A „recidivat". Dat afară de la un liceu din Oneşti, după ce 86 de părinţi au depus plângeri împotriva lui, un profesor şi-a găsit repede post la un alt colegiu. Nici aici nu s-a putut abţine şi le-a cerut bani elevilor pentru a-i promova.

Florin Constantin Enache, profesor de matematică la Colegiul "Nadia Comăneci" din Oneşti, a fost reţinut ieri, pentru 24 de ore, după ce a luat 350 de lei de la doi elevi de clasa a IX-a.

Liceeni urmau să susţină examenele de corigenţă cu profesorul şi acesta le-a garantat promovarea contra costa. Dascălul urma să le dea rezolvarea exerciţiilor de la examen.

Împotriva acestuia a fost depus un denunţ în care se arăta că profesorul constrângea elevii din clasa a IX-a să efectueze meditaţii particulare, la domiciliul său din Oneşti. El le cerea săptămânal sume de bani ca să le dea note de trecere pentru a nu rămâne corigenţi la materia sa.

Elevii erau obligaţi să facă şi meditaţii cu profesorul de matematică

Duminică seară, Florin Constantin Enache a fost prins în flagrant de ofiţerii anticorupţie în timp ce lua de la doi elevi 350 de lei. El a fost reţinut şi urmează să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Profesorul Enache a mai avut probleme disciplinare grave în 2009. Atunci i s-a desfăcut contractul de muncă de la un alt liceu din Oneşti, Colegiul Tehnic „Petru Poni". 86 de părinţi din oraş au depus plângeri la conducerea liceului, sesizând comportamentul nepotrivit al profesorului de matematică.

Mai precis, acestuia i s-a reproşat că ameninţa elevii cu corigenţa dacă nu se prezentau la meditaţiile susţinute în propria locuinţă. În plus, sumele percepute în cadrul orelor de meditaţie erau exorbitante.

Click! spune

Tot mai mulţi profesori au ajuns, în ultimii ani, pe mâna oamenilor legii după ce au cerut şi primit bani de la elevi ca să îi promoveze, sau să le dea note mai mari decât ar fi meritat.

Preţul examenelor este negociabil. Pentru a obţine note mai mari la Bacalaureat, mai mulţi profesori din Ialomiţa au cerut elevilor câte 300 de euro.

Pentru o notă de 5 la examen în cadrul Facultăţii de Farmacie din Craiova, prodecanul cerea 50 de euro. Pentru o notă maximă, suma se dubla - 100 de euro.

Mai multe