A luat acasă o bătrână de 99 de ani, care trăia cu un sicriu pe prispă

30 martie 2016 18:03   Național
Ultima actualizare:

Gest nobil al unei gorjence! Minodora Pătrăşcoiu, o femeie de afaceri din Târgu Jiu, a decis să aibă grijă de o bătrână care se zbătea într-o sărăcie cruntă.

Elena Brujan, în vârstă de 99 de ani, ajunsese să trăiască din mila vecinilor, într-o casă de chirpici din comuna Săuleşti, pentru că nu se mai putea îngriji singură. Încăperea în care îşi ducea zilele nu avea duşumea, iar mobilierul era format dintr-un pat şi o masă. Mai mult, bătrâna trăia de aproape 40 de ani cu un sicriu pe prispa casei, care fusese confecţionat chiar de soţul ei, mort de 30 de ani. 

Minodora Pătrăşcoiu a fost impresionată de condiţiile în care trăia Elena Brujan: “Era nemâncată şi nu m-a lăsat sufletul să plec, aşa că am luat-o de-acolo. E o vorbă: «Cine nu are bătrâni să-şi cumpere». Seara, când ajung acasă, o întreb ce vrea să mănânce, dar îmi spune: «Ce ai matale»“.

Familia Pătrăşcoiu nu locuieşte într-o vilă cu multe camere, ci într-un apartament din Târgu Jiu, iar una dintre camere i-a rezervat-o bătrânei care va împlini 100 de ani în ianuarie 2017.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro

Mai multe