A murit de apendicită în spitalul în care visa să lucreze

4 noiembrie 2014 19:47   Național
Ultima actualizare:

Avea doar 23 de ani, era frumoasă, plină de viaţă şi urma o şcoală de asistente medicale. Îşi dorea mult să lucreze într-un spital. Paradoxal, chiar într-o unitate medicală şi-a găsit sfârşitul. Internată pentru o banală operaţie de apendicită, tânăra a suferit complicaţii şi a murit la câteva zile de la internarea în Spitalul din Bacău.

Alina Iorga a fost internată de urgenţă, în urmă cu o săptămână, la Spitalul Judeţean Bacău. Se simţea rău, iar medicii i-au spus că are peritonită, o formă acută de apendicită, şi au dus-o direct în sala de operaţii. La câteva ore de la intervenţie, însă, starea ei s-a agravat şi medicii au mai operat-o încă o dată, când, spune mama fetei, i-au extirpat bucăţi din intestin.

De data aceasta, Alina dădea semne că îşi revine, iar medicii au deconectat-o de la aparate. “Am venit duminică şi am stat cu ea de dimineaţă până seara. Era bine, am râs şi am stat de vorbă până la 7 seara când a trebuit sa plec, pentru că mi s-a spus că am stat prea mult. Cât am stat cu ea, am văzut că o asistentă a deconectat-o de la aparate şi a lăsat-o aşa toată noaptea. A doua zi când am venit, fata era cu gura strâmbă, nu putea să respire”, a povestit Carmen Iorga, mama fetei, pentru “Deşteptarea”. În doar câteva ore, tânăra şi-a dat ultima suflare. Mama Alinei a cerut să vorbească cu medicul care a operat-o pe Alina, dar conducerea spitalului a chemat poliţia ca s-o dea afară.Femeia acuză medicii de malpraxis şi cere o anchetă.

Mai multe