A murit in groapa din mijlocul drumului

29 octombrie 2013 15:25   Național
Ultima actualizare:

Mai avea doar 3 metri până la blocul în care locuia, dar nu a mai ajuns acasă. Un bărbat de 63 de ani, din Focşani, a căzut într-o groapă lăsată de izbelişte de câţiva muncitori. S-a lovit la cap şi a murit pe loc. A fost găsit, marţi dimineaţă, abia după şapte ore de la incident.

Totul s-a întâmplat luni seara, când focşăneanul Emil Cîrcei, în vârstă de 63 de ani, se întorcea acasă din oraş. În faţa blocului său din Cartierul Sud, acesta a căzut într-o groapă săpată de muncitorii care schimbă ţevile de căldură. Bărbatul s-a lovit la cap şi a murit, trupul său fiind găsit abia dimineaţă de trecători şi de familia alarmată că acesta nu a mai ajuns acasă peste noapte.

Toţi părinţii sunt îngrijoraţi pentru copiii lor, care învaţă în zonă

Echipajul de pe Ambulanţă chemat la faţa locului a constatat că bărbatul era mort de cel puţin şapte ore. Vecinii lui Emil Cîrcei sunt revoltaţi şi spun că era inevitabil să se întâmple o tragedie pentru că groapa nu era semnalizată, iar în cartier iluminatul public lipseşte cu desăvârşire. Mai mult decât atât, oamenii spun că abia după producerea accidentului zona a fost semnalizată.

"S-a surpat acolo odată, au reparat, iar s-a surpat, au scos pământul şi tot aşa a rămas. Panourile astea au fost puse abia dimineaţă, după accident. Ieri erau numai nişte sârme căzute acolo. Este periculos pentru toată lumea", s-au plâns localnicii din zonă.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât groapa se află în apropierea a două grădiniţe, iar copiii sunt în pericol în drumul lor spre casă. În urma incidentului, atât Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, cât şi Inspectoratul Teritorial de Muncă s-au autosesizat şi au demarat anchete. În funcţie de rezultat, patronii firmei care execută lucrări în zonă ar putea răspunde penal.

Mai multe