A murit Mircea Ionescu Quintus. Avea 100 de ani!

15 septembrie 2017 15:05   Național
Ultima actualizare:

Mircea Ionescu Quintus, președintele de onoare al PNL, a murit la vârsta de 100 de ani. A fost unul dintre cei mai importanți oameni politici ai României, de două ori senator și fost ministru al Justiției în guvernul Stolojan (1991-1992).

În 2002, preşedintele României, Ion Iliescu, i-a conferit lui Mircea Ionescu-Quintus Ordinul naţional „Steaua României” în rang de cavaler.  Mircea Ionescu Quintus a primit în aprilie 2009 gradul de general de brigadă în retragere din partea preşedintelui Traian Băsescu. La 17 martie 2017 a fost decorat cu Ordinul naţional „Steaua României”, în grad de ofiţer, de către preşedintele Klaus Iohannis.

Avocat de profesie, format în strălucita şcoală interbelică, liderul moral al liberalilor de astăzi a suferit în temniţele comuniste şi la Canal pentru „vina” de a fi înţeles mecanismele democraţiei participative. Şi l-a luat ca model pe I. G. Duca şi a avut privilegiul de a primi sfaturi de viaţă de la marele Nicolae Iorga.

A primit „botezul” liberal în 1936, de la primul ministru Gheorghe Tătărăscu, acesta imunizându-l faţă de curentul legionar care cuprinsese mediile universitare din acea vreme. Demnă de reţinut este şi senzaţia pe care o încearcă Mircea Ionescu-Quintus privind în urmă:istoria tinde să se repete.

Mai multe