"A murit pacientul? Mă doare-n c…!" O asistentă din Constanţa şi-a ieşit din minţi

1 septembrie 2014 23:49   Național
Ultima actualizare:

Revoltător! Ar trebui să acorde primul ajutor oamenilor, însă când ajunge la un bolnav dă dovadă de indiferenţă. Este cazul unei asistente de la Ambulanţa Constanţa care, ajunsă la un caz, a declarat victima moartă fără să încerce măcar să o resusciteze. Mai mult, a spus că “o doare-n cur” că pacientul a murit.

A murit cu zile! Un bărbat de 62 de ani din Vrancea, aflat în concediu pe Litoral, a căzut pe faleza din staţiunea Mamaia. Trecătorii au văzut că omului i s-a făcut rău subit şi s-a prăbuşit la pământ, aşa că au chemat imediat ajutoare.

Ambulanţa a venit după 40 de minute, timp în care bărbatul a intrat în stop cardio-respirator. Oamenii au privit revoltaţi cum din Ambulanţă a coborât o asistentă şi o tânără voluntar.

”Nici măcar nu aveau medic. Au pus mâna pe el şi au spus că e mort, apoi l-au acoperit cu o pătură şi au spus că nu au ce să-i facă, că ele nu sunt medici”, a povestit un martor pentru Neptun TV.

Oamenii adunaţi s-au revoltat şi i-au cerut asistentei să încerce să-l resusciteze, însă aceasta ar fi spus că “o doare-n cur!”. Trecătorii au sunat din nou la 112 şi a fost trims un echipaj SMURD, care a ajuns după alte 20 de minute. Medicul a început totuşi manevrele de resuscitare şi a reuşit să-l readucă la viaţă pe bărbat, în aplauzele martorilor. Între timp, asistenta acuzată că a stat cu mâinile-n sân a fost înconjurată de trecătorii care îi cereau socoteală că nu şi-a făcut datoria. Ea nu şi-a recunoscut vina şi s-a certat parte-n parte cu oamenii.

Din păcate, bărbatul a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital. Dacă nu ar fi aşteptat aproape o oră să fie readus la viaţă, şansele lui de supravieţuire ar fi fost mult mai mari. Directorul de la Ambulanţa Constanţa, dr. Vasile Popescu, a spus că a demarat o anchetă internă pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat. Conform PRO TV, asistenta în cauză a fost concediată în cursul zilei de luni.

Mai multe