A murit și al treilea copil din Brașov intoxicat cu o substanță pentru spălarea oilor. Cum s-a petrecut tragedia

31 mai 2021 11:25   Național
Ultima actualizare:

Cea de-a treia fetiță din comuna brașoveană Ungra care a fost spălată pe cap de mama ei cu o soluție toxică luată de la oi a murit la spital. Copilul avea 8 ani și s-a prăpădit la două zile după ce surioarele ei de 7 și 9 ani au murit intoxicate cu substanța ucigașă

Potrivit antena3.ro, fetița fusese dusă la Spitalul din Târgu Mureș sâmbătă, după ce mama ei a spălat-o pe cap cu tomoxan, un antiparazitar folosit la animale. Era singura care a putut fi salvată după ce surorile ei au decedat la scurt timp după ce soluția le-a fost aplicată. "Din păcate copiii în varstă de aproximativ 7 ani și 9 ani, de sex feminin, nu au răspuns manevrelor de resuscitare. Cei doi copii au fost declarați decedați. Mama copilului a fost transportată la Spitalul Rupea. Bunica copilului este în stare gravă și i se acordă asistență medicală la fața locului", au transmis, sâmbătă, reprezentanții ISU potrivit sursei citate. Substanţa care le-a adus moartea celor două copile se numeşte tomoxan şi este folosită pentru deparazitarea animalelor, în special pentru ovine.

Cum s-a perecut tragedia

"Da, chiar suntem în stare de şoc. Numita Şomu Bianca, mama celor trei minore le-a spălat cu substanţa tomoxan pe cap crezând că îndepărtează păduchii. Fetele aveau păduchi pe cap şi tomoxan este o substanţă destul de toxică şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Nu ştiu cine a învăţat-o şi a îndrumat-o să facă chestiile astea. Ne pare foarte rău. Toată comuna este în stare de şoc. Foarte trist. Tomaxan este substanţa şi ştiu că se se spală oile, pentru deparazitarea externă a ovinelor. Este o substanţă foarte periculoasă şi foarte tare pentru a se folosi pe oameni. Nu ştiu cine a sfătuit-o. Sunt alături de ei cu tot ce pot şi o să îi ajut şi la înmormântare, cu toate detaliile. Am înţeles că şi bunica s-a spălat prima dată. Probabil un leac bătrânesc, nu ştiu. Este o familie mai nevoiaşă, harnică şi care şi-a văzut de treabă. Au patru copii. Aveau patru copii, din păcate. Nu ştiu, e o durere foarte mare", a spus pentru antena3.ro, Silviu Șchiopu, primarul comunei Ungra unde a avut loc tragedia.Mama și bunica fetițelor s-au intoxicat și ele cu substanța respectivă, fiind transportate la spital în Rupea, respectiv Brașov.

Mai multe