A murit una dintre cele mai dorite actriță din lume. Rolul ei, într-un film erotic, a rămas în memoria bărbaților

23 octombrie 2024 11:36   Național
Ultima actualizare:

Lumea filmului a mai pierdut un actor. Christine Boisson, celebră pentru rolul din pelicula erotică “Emmanuelle”, din 1974, în care a și debutat, s-a stins la vârsta de 68 de ani. Anunțul a fost făcut de fiica sa, care a precizat că Christine Boisson suferea de o boală pulmonară.

A murit Christine Boisson- „Emmanuelle”

Actrița Christine Boisson, care a debutat în cinematografie în pelicula „Emmanuelle”, a murit luni la vârsta de 68 de ani din cauza unei boli pulmonare, a potrivit France Presse și France Bleu.

„Ea s-a alăturat stelelor și aș vrea să fie amintită cu grație, pentru că a fost o actriță grațioasă”, a declarat fiica sa Juliette Kowski pentru AFP.

Primul eu rol, „Emmanualle” a făcut-o celebră

Tânăr model, ea a fost angajată la vârsta de 17 ani de regizorul Just Jaeckin pentru a o interpreta pe Marie-Ange, o adolescentă care a devenit celebră pentru o scenă erotică în filmul cult „Emmanuelle” din 1974.

În anii 1970, ea a mai interpretat o serie de roluri, multe dintre ele cu secvențe de nuditate, apoi a început să refuze sistematic acest gen de apariții și s-a dedicat teatrului.

Filmul de succes al lui Boisson, „Emmanuelle”, a fost bazat pe un roman cu același nume și arăta aventurile amoroase ale unei tinere franțuzoaice în societatea din Bangkok. Christine Boisson a interpretat-o pe Marie-Ange, o fată care o întâlnește pe Emmanuelle, personajul titular, în timp ce se află în Bangkok.

Filmul, lansat în 1974, a devenit un blockbuster în Franța, iar de atunci au apărut mai multe remake-uri, cel mai recent în 2024.

Dar Christine Boisson nu a vrut să se asocieze doar cu imaginea unei actrițe erotice. „Nu i-a plăcut deloc acest lucru”, au spus prietenii actriței.

O dramă a marcat viața actriței

Născută la Salon-de-Provence (Bouches-du-Rhône) și formată la Conservator, actrița a jucat în aproximativ cincizeci de filme regizate de Alain Robbe-Grillet, Yves Boisset, Claude Lelouch, Olivier Assayas, Philippe Garrel și Laetitia Masson, iar mai recent alături de Maïwenn în „Le bal des actrices”.

În 2010, actrița, care se declarase în presă victimă a unui incest matern, a încercat să sară de la fereastră.

De atunci, ea nu a mai activat aproape deloc. Ani de zile ea a suferit de un sindrom pulmonar, o „boală a fumătorului”, potrivit fiicei sale.

Mai multe