A negociat asasinatul la o bere

8 mai 2014 18:46   Național
Ultima actualizare:

S-a ales praful de planul diabolic al fostului prefect de Galaţi. A comandat asasinarea fostei şefe de la Evidenţa Populaţiei, martor principal în dosarul de corupţie în care el este anchetat. Ghinion, însă! A tratat crima chiar cu un agent sub acoperire şi a ajuns, din nou, în spatele gratiilor.

Cătălin Emanoil Bocăneanu a gândit totul în noiembrie 2013, din spatele gratiilor. El ajunsese acolo pentru trafic de influenţă şi şantaj, după ce a ameninţat şi a făcut presiuni asupra Ilenei Schipor, directorul de la Evidenţa Persoanei Galaţi, ca să o angajeze în instituţie pe cea mai bună prietenă a soţiei sale.

Pentru că aceasta l-a denunţat, Bocăneanu şi-a pregătit răzbunarea.

Cum să scape de principalul martor în dosarul său? Să pună pe cineva să o omoare! Pentru asta, s-a împrietenit în arest cu un interlop brăilean şi i-a cerut ajutorul. I-a propus să îi găsească o persoană care, în schimbul unei unei sume de bani, să ucidă, să agreseze ori să o răpească pe Schipor.

Pe 10 februarie a fost eliberat, însă cu interdicţia de a părăsi Galaţiul. Şi-a încălcat condiţiile de eliberare la 17 aprilie, când, hotărât să-şi ducă planul la bun sfârşit, a plecat la Brăila, să se întâlnească cu potenţialul "călău" al lui Schipor.

Relaxat, şi-a dat întânire cu "asasinul" la un restaurant din mall şi a tratat totul la o bere. Nu a ştiut însă că şi puşcăriaşul îl denunţase, iar el avea acum de-a face cu un poliţist sub acoperire. Bocăneanu i-a oferit 500 de lei, drept avans din suma negociată pentru uciderea Ilenei Schipor şi care urma să fie achitată în două rate, scrie Infobraila.ro. El a fost arestat preventiv, miercuri seară, pentru 30 de zile. 

Mai multe