A plătit un asasin cu 50.000 de euro să-i ucidă tatăl

11 septembrie 2014 21:14   Național
Ultima actualizare:

Detalii şocante au ieşit la iveală în cazul morţii bulibaşei din Cârcea, găsit cu gâtul tăiat în propria casă, în urmă cu o lună. Dacă, iniţial, anchetatorii au crezut că au de-a face cu o crimă în scopul jafului, miercuri, când au prins asasinul, s-au îngrozit la declaraţiile lui. A fost angajat să-l execute pe bulibaşă chiar de fiul acestuia.

Adrian Buţu (18 ani) a fost adoptat de mic copil şi crescut în puf de bulibaşa ţiganilor din Cârcea. Nu i-a lipsit nimic. Tatăl adoptiv, cel mai bogat ţigan din Cârcea, i-a luat case, maşini şi ”l-a îngropat în bani”, cum povestesc rudele.

Totul, până în urmă cu trei luni, când Nelu Buţu (42 de ani) i-a reproşat că nu munceşte şi că ştie doar să petreacă şi să toace bani. „Adrian cheltuia şi câte 7.000 de lei pe zi. A furat salba de aur ca să-şi achite datoriile la cămătari”, au povestit rudele. Aşa că bulibaşa i-a tăiat finanţele. Enervat la culme, Adrian a pus la cale un plan diabolic: să-şi ucidă tatăl! Însă nu a avut curajul să comită crima şi a căutat pe cineva care să-i ducă planul la bun sfârşit.

L-a contactat pe Ştefan Alexandru Iovan (20 de ani), din Craiova, dar acesta l-a refuzat. În schimb, l-a pus în legătură cu un prieten de-al său, Marius Daniel Burican (18 ani) care a acceptat pe loc ”slujba”, dar cu un preţ pe măsură: 50.000 de euro! Pentru banii ăştia, Marius nici nu a stat prea mult pe gânduri.  În noaptea de 15 spre 16 august a intrat în casa bulibaşei, i-a tăiat gâtul, în somn, şi a fugit. Miercuri, la mai bine de o lună de la asasinat, poliţiştii i-au dat de urmă lui Burican, care a recunoscut totul. Vestea a căzut ca un şoc şi asupra familiei. Nimeni nu şi-a imaginat că Adrian Buţu, crescut şi îngrijit atâţia ani de bulibaşă, este creierul asasinatului. Atât el, cât şi Ştefan Alexandru Iovan şi Marius Burican au fost arestaţi şi riscă să-şi petreacă următorii 30 de ani în spatele gratiilor. 

Se plângea că e neglijat de familie

Ucigaşul este elev în clasa a-XII-a la Liceul Ştefan Odobleja, din Craiova, iar anul trecut a avut media scăzută la purtare din cauza absenţelor. Mama lui munceşte în străinătate, iar el s-a plâns de multe ori că este neglijat de familie.”L-am văzut în urmă cu câteva zile şi mi-am dat seama că e ceva cu el. Era nespălat şi nebărbierit. Dar mi-a spus că nu a avut timp de nimic pentru că munceşte la casă”, a povestit dirigintele lui, Ştefan Eugena. 

Mai multe