A pus două ploşniţe moarte în plicul expediat. De ce a făcut asta

14 iunie 2016 18:11   Național
Ultima actualizare:

A fost primar şi a stat un an şi jumătate după gratii, după ce a omorât, cu maşina, o fată de 15 ani aflată pe trotuar. Valerică Şercăianu cere acum daune morale pentru rele tratamente în Penitenciarul Focşani. El a “ataşat” două ploşniţe moarte la cererea de chemare în judecată, ca să arate condiţiile proaste de la puşcărie.

Fost edil al comunei buzoiene Cernăteşti, Valerică Şercăianu conducea, pe 21 mai 2013, un Jeep Cherokee, cu o viteză de 91 km/h, în localitatea Potoceni. Aflat la volan sub influenţa alcoolului, el a efectuat o depăşire periculoasă, a părăsit partea carosabilă şi a accidentat-o mortal pe Anca Bereveanu, o puştoiacă în vârstă de 15 ani, care se afla pe trotuar.

Şercăianu a fost condamnat la trei ani de închisoare şi s-a liberat la începutul acestui an, pentru bună purtare, după doar un an şi jumătate de pedeapsă. Prima sa grijă a fost să cheme în instanţă Penitenciarul Focşani, unde şi-a executat pedeapsa. El a reclamat condiţiile proaste din celulă şi lipsa dreptului la asistenţă medicală. Potrivit unor surse din instanţă, în cererea de chemare în judecată, fostul primar a pus în plic şi două ploşniţe, pe care le-ar fi omorât în penitenciar pentru a demonstra condiţiile de acolo. Fostul edil cere daune morale de 100.000 de euro.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

Mai multe