A sărit de pe bloc după 35 de ore

22 mai 2015 22:00   Național
Ultima actualizare:

Scene cumplite în Capitală. O femeie a sărit vineri (22 mai), puţin înainte de ora 19.00, de pe un bloc de şapte etaje. Mai bine de 35 de ore, poliţişti, medici şi prieteni s-au chinuit să o dea jos de pe clădire.

Drama Elenei, o bucureşteancă în vârstă de 53 de ani, a început în urmă cu doi ani, când fiica ei Alina, pe care o iubea ca pe ochii din cap, a pierdut lupta cu o boală necruţătoare, cancerul. Femeia a făcut atunci o depresie puternică, a fost internată o vreme în spital, iar când starea de sănătate părea să se fi îmbunătăţit, medicii i-au permis externarea. În realitate, calvarul Elenei abia atunci începea. A culminat joi (21 mai), când femeia a decis că trebuie să meargă în ceruri, după fiica ei.

„Alina era născută în luna iunie şi ţin minte că şi anul trecut, în vremea asta, a suferit enorm. S-a închis în ea, nu vorbea cu nimeni şi plângea într-una. Am încercat să o conving să coboare, dar nici nu s-a uitat la mine. Nici nu cred că m-a auzit. Este într-un şoc total. Nu mai este persoana pe care o ştiam cu toţii de când a murit fata ei. Mă surprinde că vrea să se sinucidă, căci este o persoană foarte –foarte credincioasă, cu frică de Dumnezeu”, spune Flori Dobre, o fostă colegă de muncă şi prietenă bună a femeii.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de ambulanţă, pompieri şi poliţie, în timp ce patru negociatori încearcă de joi dimineaţă (21 mai) să o convingă să renunţe la gestul suicidal. Mai bine de 35 de ore, femeia a refuzat să mănânce, să doarmă şi nu a băut decât un pahar cu apă. A petrecut mai bine de o zi balansându-se pe buza clădirii, privind în gol spre pământ. Finalul a fost dramatic. Femeia s-a aruncat în gol şi a murit pe loc.

Mai multe