A sfârşit în chinuri după o banală durere în gât

20 martie 2018 20:05   Național
Ultima actualizare:

Noi acuzaţii de malpraxis sunt formulate la adresa medicilor gorjeni după ce o pacientă în vârstă de 47 de ani a murit după o banală durere în gât. Fiul femeii a mers luni la Colegiul Medicilor Gorj şi a depus o plângere, după ce mama acestuia a fost îngropată săptămâna trecută.

Mioara Dobromir s-a stins din viaţă la 47 de ani şi, după cum spune fiul ei, niciodată în viaţă nu fusese bolnavă. Problemele ei de sănătate au început în urmă cu o lună, când a avut primele dureri în gât şi a venit la secţia ORL a spitalului judeţean din Târgu Jiu, convinsă că în câteva zile se face bine. Evoluţia ei nu a fost deloc însă cea pe care o dorea. „Din prima zi în care a ajuns la spital i-au făcut incizie şi au băgat-o pe salon cu tratament. A doua zi s-a schimbat medicul de gardă, i-au făcut iar incizie şi i-au dat alt tratament. A treia zi, alt medic, altă incizie şi alt tratament. Ajunsese să îi fie mult mai rău decât în prima zi când o adusesem aici. Am cerut să fie mutată la Bucureşti la «Marius Nasta» şi mi-au spus că nu rezistă decât până la Craiova”, declară Constantin Dobromir.

În cele din urmă, pacienta a fost mutată la Craiova, fiul acesteia spunând că nici aici lucrurile nu au mers cum spera el şi mama sa. „Au dus-o în cele din urmă cu o salvare la Craiova, dar acolo ea a ajuns pe la 5.30, iar eu pe la 6.30, iar până pe la 12.00 şi ceva nu a venit decât o asistentă să o vadă. Când i-a băgat un dren a curs mai bine de un litru de puroi din plămâni. Apoi lucrurile au mers şi mai rău. A ţinut-o din infarct în infarct. Prima dată au resuscitat-o circa o jumătate de oră şi mi-au şi spus cei de la Terapie Intensivă că dacă se va întâmpla o minune şi va trăi, va rămâne în comă. A doua zi, am cerut să fie externată”, mai spune fiul pacientei.

Mioara Dobromir a fost înmormântată săptămâna trecută la Vladimir, în satul natal. Familia susţine că analizele făcute la Craiova au arătat că femeia s-ar fi îmbolnăvit la Târgu Jiu cu Klebsiella, o infecţie intraspitalicească pe care doar din spital ar fi putut să o ia. 

«Pacienta a venit cu acel microb»

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, dr Ramona Oprea, a menţionat luni că, în privinţa unei posibile infecţii intraspitaliceşti este exclusă o astfel de variantă. „Acel microb despre care vorbeşte dumnealui a reieşit din acel abces cu care pacienta a venit şi nu are nicio legătură cu infecţia din spital. Aici i s-au făcut investigaţiile şi biograma, precum şi tratament pe biogramă. Ulterior, în urma unui examen computer tomograf, a fost trimisă la Chirurgie Toracică la Craiova. Din punctul nostru de vedere, pacienta a beneficiat de tratament şi investigaţii corespunzătoare”, a menţionat purtătorul de cuvânt.

Mai multe