A stropit-o cu benzină şi i-a dat foc pentru o casă din chirpici

28 iulie 2013 15:22   Național
Ultima actualizare:

O clipă de nebunie a distrus două vieţi. Ea, o frumoasă sportivă de performanţă, zace în comă pe un pat de spital, iar dacă va supravieţui va rămâne mutilată pe viaţă. El riscă să-şi petreacă restul zilelor în spatele gratiilor. Totul, după ce bărbatul s-a răzbunat pentru că părinţii soţiei au refuzat să le facă acte pe casa din chirpici în care locuiau.

Andreea (20 de ani) şi Gabriel Albu (23 de ani) erau proaspăt căsătoriţi şi locuiau în casa părinţilor fetei din comuna ieşeană Ţuţora. Apropiaţii spun că cei doi se mai certau, dar se împăcau de fiecare dată. Cele mai multe discuţii porneau de la nemulţumirea lui Gabriel, că socrii săi refuzau să îi facă acte pe casă.

Mai mult, părinţii lui nu au plăcut-o niciodată pe Andreea şi încercau să îl convingă pe Gabriel că este o femeie uşoară care umblă şi cu alţi bărbaţi. Pe 20 iulie, tânărul s-a întors de la serviciu şi s-a luat iar la ceartă cu soţia sa. Furios, la un moment dat, Gabriel a pus mâna pe o canistră plină cu benzină şi a stropit-o din cap până în picioare pe Andreea. Apoi a aprins o brichetă şi i-a dat foc.

"Sunt bărbat, dar plâng în fiecare zi când ştiu că a fost o campioană cu medalii la gât şi acum mă gândesc cu groază la ce-i mai rău” Cristian Cârju, tatăl tinerei

Fata a început să urle de durere şi a ieşit cuprinsă de flăcări din casa care avea să ardă aproape până la temelii. Ţipetele disperate după ajutor i-au alertat pe părinţii fetei, care locuiau într-o casă alăturată. Şi-au văzut copilul cum arde şi au încercat să stingă focul. Oamenii şi-au ars mâinile pentru a-şi salva fetiţa, dar era deja prea târziu. Tânăra suferise prea multe arsuri şi intrase în comă. Ea a fost transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti, acolo unde supravieţuieşte doar cu ajutorul aparatelor. 

"Andreea e în stare foarte gravă. Are pe tot corpul arsuri adânci, este de nerecunoscut. Dacă nu i-ar fi indus starea de comă, ar fi murit din cauza durerilor. Eu stau zi şi noapte la capul ei. Este cumplit să-ţi vezi copilul în halul ăsta. Avem mare nevoie de donatori de sânge, grupa A2 negativ", a spus, pentru bzi.ro, mama Andreei. Gabriel Albu a fost internat la Spitalul de Psihiatrie "Socola" din Iaşi.

Conform unor surse din interior, el s-ar fi plâns că nu a vrut sa se ajungă la un asemenea gest şi ar fi recunoscut că părinţii i-au format o imagine urâtă despre soţie, mai ales de când a început serviciul. În trecut, Andreea a fost campioană la canotaj, dar s-a retras, iar acum se angajase ca gestionară în localitatea Tomeşti.

Mai multe