A trăit 3 zile într-o grotă, după ce s-a rătăcit în munţi

8 noiembrie 2012 19:08   Național
Ultima actualizare:

Înfometat, deshidratat şi îngheţat de frig. Aşa a fost găsit de salvamontişti un bătrân de 71 de ani, la trei zile după ce s-a rătăcit în Munţii Căpăţânii.

Iancu Jurca se afla la tratament în staţiunea Băile Olăneşti, din Vâlcea. A plecat să se plimbe, dar s-a pierdut în zona Piatra Cerbului, la peste 700 de metri altitudine. Bătrânul a reuşit să ceară ajutor la 112, apoi a rămas fără baterie la telefon. Ca să nu moară de frig, s-a mişcat tot timpul. În prima noapte a stat sub un copac. „Mi-am frecat spatele de el ca să mă încălzesc.

Când s-a făcut ziuă am plecat de acolo", a povestit turistul rătăcit, pentru România TV. După ce au scotocit pădurea timp de trei zile, salvatorii l-au găsit pe bătrân. "L-am găsit într-o grotă. Stătea în frunze ca să se ferească de ploaie, de vânt şi temperaturi scăzute. Îşi făcuse un adăpost. Trei zile nu a mâncat nimic, doar a băut apă", a spus un salvamontist. Spre surprinderea medicilor, bătrânul a rezistat foarte bine fără hrană, chiar dacă este diabetic.

Mai multe