A venit în vacanță în România ca să moară pe munte

20 august 2015 11:36   Național
Ultima actualizare:

O adolescentă de 17 ani din Polonia, venită în vacanță în România, a murit după ce a căzut într-o râpă în Munții Făgăraș. Salvamontiștii și jandarmii i-au găsit trupul în noaptea de miercuri spre joi și l-au predat spitalului din Curtea de Argeș pentru necropsie.

Fata de 17 ani făcea parte dintr-un grup de 21 de turiști veniți la noi în țară în excursie. Miercuri după-amiază au mers cu toții pe Transfăgărășan, iar adolescenta s-a aventurat pe o creastă a munților, cunoscută sub denumirea de „Șaua Podragu”, unde a alunecat, căzând în gol de la 50 de metri, informează Mediafax. Salvamontiștii au plecat imediat în căutarea fetei, însă din cauza terenului alunecos și a condițiilor meteo nefavorabile ei au găsit-o după 12 ore de la incident. Tânăra nu mai era în viață.

Cadavrul a fost transportat la morga spitalului din Curtea de Argeș pentru necropsie. Poliția a luat legătura cu familia fetei, urmând ca aceasta să stabilească dacă va veni în țară să-i recupereze trupul sau să o înhumeze în România.

Mai multe