A vrut să fure, dar și-a pierdut viața. Un hoț a murit înjunghiat de proprietarul locuiței în care intrase

7 noiembrie 2019 14:46   Național
Ultima actualizare:

Doi hoți au dat buzna într-o casă din Galați, cu intenția de a fura economiile unui pensionar. Însă, în loc să plece cu prada, așa cum aveau de gând, s-au trezit atacați de proprietarul casei. În urma loviturilor primte, unul dintre hoți și-a pierdut viața.

În urma întâmplării sângeroase, proprietarul locuinţei a fost lăsat liber de poliţişti, iar avocaţii vorbesc despre legitimă apărare. Cel mai cunoscut caz este cel în care pilotul Adrian Iovan a împuşcat mortal un individ surprins în curtea casei.

Casa în care au intrat cei doi hoți se află pe șoseaua de centură a oraşului Galaţi, într-o zonă în care nu există iluminat public. Hoţii au profitat de beznă şi au dat buzna peste bărbatul de 64 de ani în casă.

Hoțul a murit la fața locului

Încăierarea dintre bărbat şi indivizii care voiau să îl jefuiască a fost dură. Hoţii nu se aşteptau ca proprietarul să îi confrunte şi au fost surprinşi când omul i-a atacat. În urma loviturilor primite, unul dintre suspecţi şi-a pierdut viaţa. A apucat să sară gardul înapoi, a făcut câțiva pași şi a căzut în mijlocul drumului.

Acolo l-au găsit şi cei de la ambulanţă, care nu au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viaţa. Dr. Ionuţ Băneșanu, de la Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi: “S-au observat semne clare de deces, instalându-se deja lividitățile cadaverice. Nu au mai putut face nimic. O plagă înjunghiată toracic bazal.”, conform stirileptotv.ro.

Legitimă apărare sau nu?

Cel care îl însoţea pe individ a reuşit să fugă. Surse din rândul anchetatorilor spun că există şi un al treilea suspect, prieten cu păgubitul. Acesta le-ar fi indicat hoţilor ca pensionarul de 64 de ani avea strânse economii în casă.

Apărătorul este de părere că în cazul pensionarului se poate vorbi despre o legitimă apărare. Reprezentanţii Poliţiei şi Parchetului nu oferit, deocamdată, informaţii despre acest caz. Pentru că ancheta este în desfăşurare, nu au lămurit nici dacă a fost sau nu vorba despre legitimă apărare.

Pilotul Adrian Iovan, în legitimă apărare

În octombrie 2005, pilotul Adrian Iovan, fostul soţ al creatoarei de modă Romanița Iovan, a împuşcat mortal un tânăr de 27 de ani pe care l-a surprins pe terasa casei din cartierul Primăverii. La acea vreme, ancheta a stabilit că victima intrase în locuinţa familiei că să dea o spargere. Iovan a pus mâna pe armă, iar intrusul a pierit pe loc. Ulterior incidentului au urmat procese care s-au întins pe un an şi jumătate la finalul cărora Adrian Iovan i-a convins pe jucători că a fost în legitimă apărare şi nu a fost pus sub acuzare pentru omor.

Mai multe