«A vrut să-mi dea bani ca să nu chem Poliţia»

8 noiembrie 2013 17:56   Național
Ultima actualizare:

Tupeu fără margini! Un angajat al Ambasadei Ucraieni, la Bucureşti, a lovit, ieri, o femeie cu maşina chiar pe trecerea de pietoni. Imediat după incident, în loc să- i acorde primul ajutor şi să sune la Salvare, bărbatul a încercat să muşamalizeze tot.

Angajaţii ambasadelor fac legea pe şosele. Conduc imprudent, astfel că nu de puţine ori au fost implicaţi în accidente cu victime. Ultimul eveniment de acest gen a avut loc, ieri, la ora 12.30, pe strada Sofia, din Capitală, când o femeie de 44 de ani a fost lovită în plin, în timp ce traversa regulamentar.

La volanul maşinii, care a provocat accidentul, se afla un funcţionar al Ambasadei Ucrainei, în vârstă de 30 de ani. Acesta conducea un Hunday Lantra, de culoare gri, cu număr de corp diplomatic.

Liliana a plecat de la Floreasca după două ore  de investigaţii. Ea s-aales cu un hematon la gamba stângă şi cu o contuzie la şold

„A vrut să facă dreapta şi a dat peste mine. În loc să mă întrebe cum mă simt, mi-a zis că-mi dă bani, oricât vreau, numai să nu chem Poliţia. Lângă mine mai erau două persoane, care i-au explicat că am nevoie de îngrijiri medicale. Din acel moment s-a prefăcut că nu cunoaşte limba română, deşi până atunci a vorbit cu mine", a povestit, pentru Click!, Liliana Manolescu.

Femeia nu s-a lăsat mituită, a sunat la 112, iar un echipaj de la Rutieră şi o Ambulanţă SMURD au ajuns imediat la locul accidentului.

Ucraineanul a colaborat cu poliţiştii abia după 20 de minute de la producerea accidentului

Şoferul ucrainean a refuzat să se legitimeze şi să sufle în etilotest şi nu a dorit să colaboreze cu oamenii legi, până în momentul în care a sosit consulul.

Acesta a făcut pe translatorul, iar după 20 de minute de aşteptări, poliţiştii au reuşit să pună mâna pe actele funcţionarului şi să-i testeze alcoolemia. Omul a rămas fără permis, însă va fi tras la răspundere doar de către instanţele din Ucraina, dacă nu cumva cazul va fi muşamalizat.

„Am fost dusă la Spitalul Floreasca şi a auzit cum au început să sune de la Ministerul Sănătăţii ca să se intereseze de accident. Eu nu mă las. Voi depune plângere împotriva celui care m-a lovit", a mai spus victima.

Teo Peter ucis de un puşcaş american. Basistul trupei Compact a murit la 4 decembrie 2004, când o maşină a Ambasadei SUA la Bucureşti a intrat în intersecţia dintre Bd. Dacia cu strada Polonă pe culoarea roşie a semaforului şi a lovit în plin taxiul în care se afla basistul. Căsătorit, soldatul american se afla în maşină cu amanta sa, motiv pentru care a părăsit locul accidentului, iar reprezentanţii ambasadei l-au urcat într-un avion şi l-au expediat în SUA. După doi ani de la accident, a fost achitat pentru omor.

Studentă spulberată pe zebră. Laura Buiac, o studentă din Olteniţa, şi-a găsit sfârşitul la doar 22 de ani, când a fost spulberată pe o trecere de pietoni de pe şoseaua Kiseleff, în iarna anului 2009. Aruncată 20 de metri, fata a murit pe loc. Autoturismul Skoda Octavia care a lovit-o era condus de un diplomat austriac, care a beneficiat de imunitate, nefiind judecat în România.

Lovită pe trecerea de pietoni de un angajat al Ambasadei Rusiei. Mădălina Luiza Băcanu (20 de ani) a fost lovită pe o trecerea de pietoni în 21 octombrie 2012. Tânăra a stat cinci zile în comă, după ce diplomatul rus Alexander Evciukov a lovit-o pe trecerea de pietoni de pe Bd. Camil Ressu din Bucureşti. Şoferul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, precum şi prelevarea de probe biologice, invocând imunitatea. Diplomatul a fost rechemat în Rusia.

Mai multe