Abandonată de părinţi, o adolescentă îşi creşte singură copiii

1 noiembrie 2011 8:25   Național
Ultima actualizare:

Flavia avea doar 17 ani când un consătean în vârstă de 25 de ani a silit-o să întreţină relaţii sexuale cu el şi în urma cărora a aflat că va deveni, mult prea devreme, mămică. A ascuns tuturor coşmarul prin care a trecut, însă la cinci luni de la incident, când sarcina a devenit vizibilă, propria mamă a alungat-o din casă.

„Mi-a fost ruşine să-i povestesc mamei prin ce am trecut. Am crezut că o să se rezolve cumva. Eu l-am căutat pe cel care mi-a făcut una ca asta şi îmi tot zicea: «Am să-ţi dau bani să le dai afară!», după care mi-a zis să nu-l mai caut. Eu nu am tată, iar mama a fost dintotdeauna mai severă. Nu a putut accepta că am făcut-o de ruşine", povesteşte Flavia.

Singură, fără niciun sprijin, tânăra a locuit o perioadă la o prietenă, după care s-a mutat la o vară de-a mamei sale care a primit-o însă numai până pe 16 septembrie 2011, când le-a adus pe lume pe Ana şi Maria. Părăsită de toţi apropiaţii, tânăra nu s-a gândit niciun moment să renunţe la cele două fetiţe şi nici la studii. A găsit sprijin la Centrul maternal „Maternus" din Iaşi unde va fi găzduită şase luni cu posibilitatea de a-şi prelungi „şederea" tot pentru atât. Nefericitul incident s-a transformat de o lună şi jumătate, de când le-a adus pe lume pe cele două fetiţe, într-o imensă iubire şi perseverenţă.

„Nu aş putea renunţa la ele. Câteodată mi-a fost ciudă că destinul meu a luat aşa o turnură, dar când le ţin în braţe îmi trece totul, uit de tot ce s-a întâmplat fără voia mea şi-mi dau putere să lupt", povesteşte Flavia. În urmă cu un an avea vise ca oricare adolescentă, să urmeze o facultate, să iasă cu prietenii şi să-şi cumpere haine frumoase, acum însă gândeşte ca un om mare, vrea să termine cu bine studiile, să-şi găsească un loc de muncă şi să le ofere celor mici tot ce e mai bun.

Deşi noaptea se trezeşte din trei în trei ore, chiar dacă se învoieşte de la ore pentru a veni în grabă să le vadă pe gemene, Flavia spune că nu regretă niciun moment că a păstrat sarcina.

Citeşte aici mai multe

Mai multe