Accident cu 7 morți, în județul Iași. Un camion, o ambulanță și un autoturism s-au ciocnit violent

1 februarie 2022 6:36   Național
Ultima actualizare:

Carnagiu pe șosea! Şapte persoane au murit marți, 1 februarie, în urma unui accident rutier în care au fost implicate un autocamion, o ambulanţă şi un autoturism. Nenorocirea s-a produs marţi, pe DN 28 Iaşi-Târgu Frumos.

În doar câteva secunde, 7 vieți au fost spulberate, lăsând în urmă familii distruse de durere. Șapte persoane au fost găsite în stop cardio-respirator și au fost declarate decedate, anunță ISU Iași, iar alte trei au fost transportate la spital. Inițial auoritățile anunțaseră 5 decese, situația fiind în dinamică. Accidentul s-a produs în jurul orei 6.40, pe DN28, în afara localității Sârca, județul Iași.

"Pe DN 28 Iași-Târgu Frumos, în zona localității Sârca, județul Iași, într-o curbă, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autocamion, o ambulanță și un autoturism. Potrivit primele date, 9 persoane au suferit leziuni, 5 dintre ele sunt în stop cardio-respirator, alte 4 acuză dureri, dar sunt stabile. La fața locului acționează echipaje medicale și descarcerarea”, anunţă Centrul Infotrafic din IGPR. Ulterior, autoritățile au revenit cu informația celor 7 decese. A fost activat Planul Roșu de intervenție.

Prima ipoteză privind cauza accidentului cu 6 morți

Dintre persoanele decedate, 6 sunt din microbuzul implicat în accident, iar cea de-a șaptea este șoferul TIR-ului. Printre răniți se numără și o gravidă, care inițial a refuzat îngrijirile medicale, apoi s-a răzgândit, anunță bzi.ro. Din primele date, anunțate de autorități, autocamionul intră pe contrasens, acroșează ambulanța, apoi intră în coliziune frontală cu autoutilitara.

Pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne apare un îndemn la prudență pe șosele, în urma acestui accident cumplit, cu 7 victime. "În doar câteva secunde 7 persoane și-au pierdut viața! Vă rugăm insistent! CONDUCEȚI PREVENTIV! Asigurați-vă temeinic atunci când intrați în depășire! Atenția trebuie să fie la drum, nu la telefonul mobil! Nu circulați peste viteza legală admisă, nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe interzise! Nu uitați că nu sunteți singurii participanți la trafic, iar șoselele nu vă aparțin! Teribilismul vostru poate face ca această imagine să fie ultima amintire a familiei despre voi! ÎNȚELEGEȚI O DATĂ PENTRU TOTDEAUNA!".

  Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Mai multe