Accident cu dricul. Trei tineri au furat o mașină mortuară și s-au răsturnat cu ea după ce au gonit pe ulițe

31 august 2020 13:28   Național
Ultima actualizare:

Ce mai fură românul când se plictisește? Ei bine mai nou dricurile firmelor de pompe funebre. O faptă de acest gen s-a petrecut zilele trecute într-o localitate din Iași, unde trei tineri zburdalnici au furat un dric, au gonit cu el pe străzi și s-au răsturnat.

Cei trei tineri de loc din comuna Răducăneni au aflat că un vecin care avea firmă de pompe funebre și-a cumpărat dric nou. S-au dus să îl vadă și l-au găsit în fața porții cu cheile în contact. Potrivit ziaruldeiasi.ro, s-au urcat în dric şi au plecat la plimbare, numai că în satul Roşu, într-o curbă, au pierdut controlul direcției, au ieşit de pe drum, iar maşina s-a răsturnat pe o parte. Adolescenții au abandonat mașina furată în șanț și au plecat acasă liniștitți.

Unul dintre suspecți a participat și la anchetă

Proprietarul maşinii a mers la Poliţie, unde a făcut reclamaţie, iar a doua zi dimineaţă acesta a primit vizita oamenilor legii. În timp ce vorbeau cu păgubitul iar acesta spunea pe cine bănuiește, unul dintre tinerii care au furat maşina a trecut prin faţa lor, acesta fiind curios de ce vorbeau poliţiştii cu proprietarul maşinii pe care o furaseră şi s-a alăturat discuţiei. Cu un curaj demn de o cauză mai bună, adolescentul a stat liniștit, a ascultat ce se vorbea ba chiar și-a dat cu părerea despre întâmplare. Ulterior, prin cercetările polițiștilor hoţii au fost depistaţi și a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de furt.

Șoferul a mai furat o mașină din sat dar a fost iertat

În urma cercetărilor, s-a descoperit că tânărul care s-a suit la volan şi a condus dricul mai are „la activ“ încă un furt de maşină dar a fost iertat. În iuna iulie a anului trecut, adolescentul a furat maşina unui poliţist de frontieră parcată tot pe uliță și lăsată tot cu cheile în contact. Când polițiștii au depistat cine a fost făptașul, polițistul de frontieră l-a iertat pe hoţ şi acesta scăpat de urmărirea penală. Zilele trecute, acesta nu a rezistat şi a recidivat împreună cu doi localnici. Rămâne de văzut dacă proprietarul dricului va ierta făptașii.

Citiți și

FOTO Nu au vrut să o bage în groapă de ziua ei. Una dintre victimele accidentului din Ialomița, înmormântată mai devreme

Ei îţi fac cea mai scumpă înmormântare

Mai multe