Accident grav în Mehedinți. Un TIR a căzut în Dunăre și a explodat la impactul cu apa

4 iunie 2024 5:54   Național

Un accident de circulație grav s-a produs azi-noapte, pe DN 6, în județul Mehedinți. Un TIR, care ar fi înmatriculat în județul Arad, a plonjat de pe viaductul Bahna și a căzut în Dunăre, de la aproape 20 de metri înălțime. La impactul cu apa s-ar fi produs și o explozie. Trupul șoferului a fost recuperat de scafandri.

Autotrenul este complet scufundat

Autoritățile din Mehedinți sunt în alertă după ce, noaptea trecută, șoferul unui TIR a pierdut controlul volanului și a căzut în Dunare. Un politist de frontieră, care a fost și martor la accident a alertat serviciul 112.

Până la sosirea echipajelor de salvare, polițistul a încercat să îl găsească pe șofer și a plecat în căitarea lui cu o barcă personală.

Accidentul a avut loc pe Drumul Național 6, chiar in zona viaductului Bahna, iar șoferul se îndrepta spre Orșova.

La un moment dat acesta a pierdut controlul volanului, a intrat în bordura de protecție a drummului și s-a prăbușit în fluviu.

„Uite eram acolo, la ponton si am auzit o bubuitura, dupa care am vazut farurile lui în sus. Când a avut impactul cu apa, a făcut o explozie”, a declarat un martor, potrivit TVR Info.

Mastodontul este acoperit de apă, iar în sprijinul pompierilor de la ISU Mehedinți a fost trimis un echipaj de scafandri din Caraș-Severin.

Șoferul a fost găsit mort

Tirul transporta cablaje auto.

La locul accidentului au fost trimise mai multe autospeciale de pompieri și o ambulanță. Pentru că tirul este acoperit în întregime de apă, este nevoie de un echipaj de scafandri.

Cu ajutorul a doua ambarcatiuni, salvatorii au inceput cautarile pe apa. In aceasta dimineata cadavrul barbatului a fost descoperit.

„Până în acest moment, scafandrii au recuperat o persoană”, potrivit pompierilor.

În zona viaductului Bahna, traficul este restricționat pe sensul Turnu-Severin – Orșova, astfel că se circulă alternativ.

Mai multe