Accident naval în Tulcea, în care au fost implicate mai multe ambarcațiuni cu persoane. 2 victime, în stare gravă

28 iulie 2020 20:52   Național
Ultima actualizare:

În Tulcea a avut loc un accident naval în care au fost implicate mai multe ambarcațiuni cu persoane, produs în localitatea Murighiol.

Din informațiile primite de autorități, în accident au fost implicate 2 ambarcațiuni (una de capacitate mare și una mai mică), ambele cu persoane la bord. Numărul acestora este de 13.

Având în vedere numărul ocupanților, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea echipajelor medicale la fața locului. În urma incidentului, 3 victime cu multiple traumatisme (dintre care 2 minori) au primit îngrijiri de la personalul medical aflat la fața locului. Până la acest moment, 2 persoane ar fi grav rănite.

Pentru gestionarea situației, în zona respectivă au fost trimise o ambarcațiune pentru transport scafandri și 3 ambulanțe ale serviciului județean de ambulanță. Totodată, în sprijinul echipajelor angrenate în misiunea de salvare, la locul incidentului a fost trimis și un elicopter SMURD, informează purtătorul de cuvânt ISU Tulcea, Plt.adj. Botezatu Nicolae.

Planu Roșu a fost dezactivat. Bilanț final: 13 persoane implicate, dintre care 3 victime cu multiple traumatisme. Două dintre acestea au fost transportate la UPU Tulcea, iar cealaltă a fost preluată de elicopterul SMURD și transportată la UPU Constanța.

Mai multe