Accidentul de elicopter din Moldova e a șasea tragedie a SMURD

2 iunie 2016 16:11   Național
Ultima actualizare:

Accidentul de joi, din Republica Molodova, când un elicopter SMURD s-a prăbuşit, toate cele patru persoane aflate la bord pierzându-şi viaţa, este al şaselea în care sunt implicate aeronave ale Serviciului Medical de Urgenţă şi al doilea al unei echipe de la SMURD Iaşi.

Primul în care şi-au pierdut viaţa membri ai unităţii SMURD de la Iaşi a avut loc în 9 ianuarie 2006, când aparatul având la bord patru persoane s-a prăbuşit la trei kilometri de aeroportul din Iaşi, scrie News.ro.

În alte două accidente au fost implicate echipaje ale SMURD Târgu Mureş. Unul a avut loc în 4 martie 2003, când un elicopter SMURD s-a prăbuşit în comunca Cojocna, din judeţul Cluj, toţi cei patru membri ai echipajului pierzându-şi viaţa. Un al doilea a fost cel din 23 decembrie 2006, când aparatul, care mergea spre Vatra Dornei, s-a prăbuşit în judeţul Bistriţa Năsăud.

Cel mai recent accident în care a fost implicată o aeronavă SMURD este cel din 15 decembrie 2014, când aparatul s-a prăbuşit în lacul Siutghiol din judeţul Constanţa, toate cele patru persoane aflate la bord pierzându-şi viaţa.

Mai multe