Acesta este tortul de 100 de metri
De cât timp au nevoie un grup de români gurmanzi pentru a da gata un tort apetisant de 100 de metri şi 650 de kg? Răspunsul a fost dat ieri la complexul bucureştean Romexpo, când dintr-o astfel de prăjitură nu a mai rămas nimic în 120 de minute.
Prăjitura se numeşte ”Tortul lui Moş Nicolae”, iar finalizarea sa a fost ieri cel mai aşteptat eveniment de la” Bucharest Christmas Shopping”, târgul de cadouri, decoraţiuni şi suveniruri deschis în pavilionul central de la Romexpo. Zeci de bucureşteni au început să dea târcoale desertului cu mult înainte de ora fixată pentru începerea distribuirii gratuite. Seduşi de privirile pofticioase ale bucureştenilor care salivau privind apetisanta prăjitură, cofetarii au început să împartă felii de tort mai devreme decât ora anunţată. ”La preparare au lucrat 40 de specialişti cofetari timp de 36 de ore. Au fost folosite 40 kg de cremă de vanilie, 150 kg de frişcă vegetală, 50 kg de portocale, 50 kg de kiwi şi 50 kg de mandarine”, ne povesteşte Elena Stoian, şefa echipei care s-a ocupat cu pregătirea giganticului desert.
Comercianţi de la târg, gurmanzi atraşi de festinul culinar oferit mocca sau simpli trecători, toţi au luat tort şi au mâncat pe săturate, ba unii au luat chiar şi pentru acasă. Târgul de la Romexpo e deschis până pe 21 decembrie.