Activiştii Greenpeace s-au legat cu lanţuri de biroul ministrului Mediului - FOTO

31 ianuarie 2012 16:41   Național
Ultima actualizare:

25 de activitişti Greenpeace au blocat biroul ministrului László Borbély, nemulţumiţi de discuţiile privind acordul de mediu pentru proiectul Roşia Montană.

Activiştii Greenpeace din Austria, Ungaria, Germania, Italia, Slovacia şi România s-au legat cu lanţuri de biroul lui László Borbély, informează Adevărul.

Ei se aflau la discuţii privind proiectul Roşia Montană, dar au ales să protesteze într-un mod inedit. Surprins de situaţie ministrul Mediului a chemat poliţia.

Ministrul Mediului, László Borbély, a declarat că, la discuţiile pe care le-a avut cu activiştii de la Greenpeace, aceştia i-au cerut să spună că nu este de acord cu proiectul Roşia Montană.

"Le-am explicat că nu pot să spun acest lucru din poziţia pe care o am ca ministrul Mediului, dar pot să declar ceea ce am declarat şi până acum: că analizăm proiectul şi că îi dăm drumul numai dacă este bun pentru mediu", a declarat ministrul.

El a mai spus că după ce a discutat cu protestatarii, aceştia au refuzat să plece şi doi dintre ei s-au legat cu lanţuri de calorifer.

"Atunci am zis că la Ministerul Mediului este astăzi un fel de ziua porţilor deschise şi i-am lăsat acolo. I-am întrebat dacă vor cafea şi apă minerală şi au zis că nu", a mai spus Borbély.

"Eu sunt un om amabil şi chiar dacă au depăşit toate prevederile legale, pentru că s-au legat cu lanţuri de calorifer şi s-au aşezat acolo, am avut o discuţie de trei sferturi de oră şi le-am explicat punctul meu de vedere care este foarte clar încă de la preluarea mandatului: nu propun un acord de mediu decât dacă sunt sută la sută convins că nu dăunează mediului", a declarat László Borbély.

Mai multe