Actorii din telenovele l-au condus pe Marin Moraru pe ultimul drum

24 august 2016 8:35   Național
Ultima actualizare:

Adio, maestre! Actorul Marin Moraru a fost condus miercuri (24 august) pe ultimul drum. Marele artist își va dormi somnul veșnic la Cimitirul Bellu, pe Aleea Ariștilor, în zona denumită Aleea Gheorghe Dinică. Actorul a fost înmormântat cu onoruri militare. I-au fost alături pe ultimul drum actorii cu care a jucat în telenovelele de la Acasă Tv, dar și văduva pietenului său, regretatul Gheorghe Dinică.

Cei care au vrut să-i aducă un ultim omagiu marelui actor au putut să o facă la Teatrul Național, acolo unde sicriul a fost depus timp de câteva ore.  La ora 13:00, Marin Moraru a părăsit pentru ultima oară Teatrul Național. De acolo, mașina funerară s-a îndreptat spre cimitirul Bellu. Sute de oameni au venit să-și ia rămas bun de la regretatul actor, oameni obișnuiți care l-au urmărit ani la rând la teatru, tineri care l-au descoperit în telenovelele în care a jucat în ultimii ani de viață, dar și colegi de breaslă. 

Actorul a fost înmormântat cu onoruri militare.

Mari nume ai teatrului și filmului românesc au venit să-l conducă pe Marinuș Moraru pe ultimul drum. Directorul Teatrului Național, Ion Caramitru, a însoțit sicriul până la sfârșit, alături de soția regretatului actor și de finul acestora, solistul Adrian Daminescu.

Actorii alături de care Marin Moraru a jucat în ultimii ani viață, în telenovelele de la Acasă Tv, au ținut să-i fie alături lui Marin Moraru în ultima trecere pe acest pământ. Carmen Tănase, Gheorghe Visu și Vladimir Găitan au venit la cimitir să-și ia rămas bun cu lacrimi în ochi.

O apariție discretă și emoționantă a fost cea a văduvei regretatului Gheorghe Dinică, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Marin Moraru.

Marin Moraru a murit duminică (21 august), la Spitalul Elias din București. Actorul avea 79 de ani și suferea de cancer la plămâni. 

Mai multe