Actorul Ion Lucian, înmormântat cu onoruri militare şi aplauze

3 aprilie 2012 10:32   Național
Ultima actualizare:

În acest moment, la Cimitirul Bellu se desfăşoară ceremonia de înmormântare a lui Ion Lucian, îngropat cu onoruri şi în aplauzele a sute de oameni, prieteni şi colegi, dar şi spectatori care l-au iubit şi au crescut împreună cu poveştile lui.

Florina Cercel, a declarat în direct, la RTV, cu câteva minute înainte să se tragă onorurile: „De fiecare dată când un mare artist pleacă, rămâne un loc gol, pe scena românească, în filmul românesc, în cultura românească. O pierdere ireparabilă. Şi ne va fi dor de el câta vreme mai suntem noi pe pământ".

Marea tristeţe a lui Ion Lucian, pe care a luat-o cu el, a fost aceea că n-a reuşit să facă lumea mai bună. De aceea, urma să-şi intituleze memoriile: „Biruinţele unui învins".

Din studioul RTV, Cristina Deleanu a spus: „Acum câteva zile am vorbit de tristeţea care ne cuprinde pe toţi la dispariţia unui coleg, când a murit Ştefan Radof... Nu mi-am închipuit că aşa curând va fi rândul lui Ion Lucian. Suntem foarte trişti. A fost un om senzaţional, cu o calitate de om senzaţional. Nu numai un actor extraordinar. Dar ce a reprezentat Ion Lucian în ţara noastră este cu totul excepţional, pentru că el a născut teatrul de copii."

În noaptea de de sâmbătă spre duminică teatrul românesc a pierdut încă o piatră de temelie a a culturii noastre contemporane, un model de dăruire şi har artistic, de neinlocuit. Ion Lucian, s-a nascut pe 22 aprilie 1924, in Bucuresti, si a absolvit Academia Regala de Teatru si Muzica din Bucuresti in 1945.

Mai multe