Adamescu Jr. a fost arestat preventiv, pentru a doua oară, în Marea Britanie

29 martie 2018 12:32   Național
Ultima actualizare:

Alexander Adamescu a fost arestat preventiv în Marea Britanie, după ce o instanță londoneză a constatat că acesta a folosit acte false în instanță în timpul judecării procesului de extrădare.

O instanță londoneză a constatat că acesta ar fi folosit acte false în timpul judecării procesului de extrădare. Alexander Adamescu a mai fost arestat în vara anului 2016, fiind acuzat de dare de mită, dar a fost eliberat pe cauțiune. Adamescu Jr ar fi folosit documente pretins emise de Administrația Națională a Penitenciarelor, dar ele ar fi fost măsluite de către omul de afaceri, relatează Libertatea. Acela ar fi fost momentul în care instanţa britanică s-ar fi autosesizat şi ar fi deschis un dosar de cercetare pe numele acestuia pentru infracţiunea de folosirea unor documente false în instanţă.

În 2017, instanța londoneză a suspendat analiza cererii României de extrădare în cazul lui Alexander Adamescu, ca urmare a unei decizii ICSID, organismul internațional care judecă cazurile de arbitraj în investiții, creat de Banca Mondială. Apărătorii omului de afaceri susțineanu că acesta ar fi o victimă a „persecuțiilor politice” și că mandatul de arestare ar fi fost emis într-un mod abuziv.

Conform informaţiilor Digi24, procedurile de extrădare în cazul lui Alexander Adamescu s-au intensificat, iar el va fi adus în ţară în viitorul apropiat.

Mai multe