Adepta ISIS de la Arad a fost condamnată la închisoare pentru propagandă teroristă

7 ianuarie 2021 19:08   Național
Ultima actualizare:

Sentință definitivă! Livia Maria Băilă, din Nădlac (Arad), va sta un an, cinci luni și zece zile după gratii.

 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat-o definitiv pe tânăra de 33 de ani pentru propagandă teroristă.  Pe 14 mai 2020, femeia a fost ridicată de anchetatori din locuinţa sa, sub acuzația că a devenit adeptă a Statului Islamic, scrie adevarul.ro.

Prin intermediul unei reţele sociale, utilizând diferite profile, Băilă a dezvoltat relaţii cu diferiţi cetăţeni aflaţi în vizorul autorităţilor internaţionale pentru legături cu organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu. Tânăra a postat constant filme şi fotografii cu arme sau cu luptători înarmaţi, scene de luptă, execuţii de prizonieri, pregătiri ale atentatorilor sinucigaşi și predici ale unor clerici radicali.

Femeia şi-a exprimat în mod explicit susţinerea faţă de organizaţia teroristă ISIS, arătându-şi disponibilitatea de a lupta de partea fundamentaliştilor. Monitorizarea Liviei Băilă a început după ce SRI a semnalat că arădeanca accesa site-uri extremiste islamiste şi le transmitea mesaje de încurajare luptătorilor ISIS. Cu trecerea timpului, s-a observat că tânăra s-a radicalizat, iar acţiunile sale au devenit tot mai hotărâte. 

Mai multe